Sport

2015.05.28. 19:01

Eljött a döntő pillanat

Debrecen - Az „A” csoportba való feljutásért játszik vasárnap a DEAC férfi kosárlabda csapata a Metal-Work Bonyhádi KSE ellen az NB I/B döntőjének első meccsén.

Debrecen - Az „A” csoportba való feljutásért játszik vasárnap a DEAC férfi kosárlabda csapata a Metal-Work Bonyhádi KSE ellen az NB I/B döntőjének első meccsén.

A debreceni gárda Nagy Ágoston irányításával kimagasló sikereket ért el az idei évben. A január első hetében a Hepp Kupán aratott diadal csak a kezdet volt a fiatal kosarasok részéről, ugyanis történelmi tettet hajtottak végre azzal is, hogy kvalifikálták magukat a Nemzetközi Egyetemi Kosárlabda Liga (ISBL Cup) moszkvai nagydöntőjébe, ahol az értékes negyedik helyet szerezték meg.

A kupameneteléseken túl a bajnokságban is nagyszerűen helytálltak Kaluha Csabáék, hisz a Vásárhelyi Kosársuli mögött a második helyen zárták az NB I/B alapszakaszát, s ezzel kivívták a rájátszásban való szereplés jogát. Ott első ellenfélként a Motax-Concordia KC Pápával kellett farkasszemet néznie a debreceni csapatnak, ám a nyugati csoport harmadik helyezettje sem jelentett akadályt, két magabiztos győzelemmel léptek túl a debreceniek a riválisukon. Az elődöntőben a bivalyerős Konecranes-Salgótarjáni KSE várt az egyetemistákra, de szerencsére a nógrádiak sem tudták meglepni Takács Dánieléket, s az előző párharchoz hasonlóan, ezúttal is már két meccs alatt eldőlt a döntőbejutás kérdése.

A finálé másik résztvevője a bonyhádiak sem véletlen jutottak el az aranyérem kapujáig. Nagy Botondékhoz hasonlóan, Morgen Frigyes tanítványai is második helyen fejezték be a nyugati csoportban az alapszakasz küzdelmeit, tizenhét győzelemmel és öt vereséggel a hátuk mögött. Érdekesség, hogy a DEAC-hoz hasonlóan ők is veretlenek eddig hazai környezetben. A Tolna megyei együttesben több „A” csoportot is megjárt kosaras pattogtat, legeredményesebb játékosuk a 203 cm magas Tömösváry Máté, de rajta kívül nagyon jó kosaras még Faragó Péter és Lukács Attila. Az első osztályba az a csapat jut fel, amelyik hamarabb megszerzi a két győzelmet.

A döntő első mérkőzését május 31-én, vasárnap 16 órától rendezik meg Debrecenben az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A találkozó megtekintése ezúttal is díjtalan! Aki szereti a kosárlabdát, az látogasson ki a Nagyerdőre és szurkoljon az egyetemi gárdának. HAJRÁ DEAC!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!