Sport

2015.05.20. 15:28

A vk-győztes hazai pódiumon

Nyíradony - Hazánk legjobb aerobikosai versenyeznek Nyíradonyban a hétvégén.

Nyíradony - Hazánk legjobb aerobikosai versenyeznek Nyíradonyban a hétvégén.

Lényegében hazai környezetben bizonyíthatnak a legjobb hajdúsági aerobikosok, hiszen a sportág kétnapos seregszemléjének a nyíradonyi Harangi Imre Rendezvénycsarnok ad otthont a hétvégén. Három az egyben, akár így is nevezhetnénk a nyíradonyi aerobikos dzsemborit, ugyanis a megmérettetés a Magyar Kupa második fordulója, a magyar bajnokság és Európa-bajnoki kvalifikáció is egyben.

Hegyi Dóráék is

A nyíradonyi versenyen közel ezer aerobikos mutatja be tudását, a gyermekektől a felnőttekig, több kategóriában. A szombati nap az amatőröké lesz, ekkor rendezik a basic, a challenge és a step viadalokat. Vasárnap már a legjobb magyar versenyzők is a nagyközönség elé lépnek, ekkor bizonyíthatnak a felnőtt és junior sportaerobikosok. Mivel a viadal az első kvalifikációs verseny a novemberi Európa-bajnokságra, így valamennyi válogatott aerobikos bemutatja a gyakorlatát. És ami a legfontosabb, a nemzetközi szinten oly’ sikeres Flex-HD SE sportolói, köztük a friss világkupa-győztes Hegyi Dóra is pódiumra lép.

Főpróba

– A klubunk 110 versenyzővel indul a megmérettetésen, a 7 évesektől a felnőttekig valamennyi korosztályban képviseltetjük magunkat. Nem titkolt célunk, hogy minél jobb eredményeket érjünk el, amire az elmúlt években megszerzett

Legeredményesebb aerobikos klub dicső elismerés is kötelez bennünket – nyilatkozta a Naplónak a versenyt szervező Flex-HD SE edzője, Kovács Judit. – Természetesen a legnagyobb figyelem a válogatott versenyzőkre összpontosul majd, remélem, a flexes egyéni indulók, illetve csapatok is jól szerepelnek majd. Érdekesség, hogy ez a verseny lesz az Európai Játékokon induló egységeink számára a főpróba, így a Hegyi Dóra, Bali Dániel vegyes páros, illetve a Hegyi, Bali, Farkas Balázs, Szőllősi Panna, Lendvay Dóra összeállítású csapat számára is – fogalmazott a szakember.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!