Sport

2015.05.05. 16:06

A hidegzuhany sem téríti el

Debrecen - A reményteljes Eb után a csalódást keltő 14. helyen zárt Tabaka József Ausztriában.

Debrecen - A reményteljes Eb után a csalódást keltő 14. helyen zárt Tabaka József Ausztriában.A salakmotoros egyéni Európa-bajnokság debreceni elődöntőjéből nem jutott tovább Tabaka József, viszont a produkciójával nagyon jó benyomást gyakorolt a szurkolókra. A cívis vaspapucsos remek startokat „fogott”, gyors volt és érződött a tűz a motorozásában a nemzetközi klasszisokkal teletűzdelt mezőnyben.

Ezek után nem volt meglepő, hogy hiába nem sikerült a kvalifikáció, lényegében csakis gratulációt kapott Tabaka a derbi után.

Jó az út

– Már a verseny előtt mondtam, a továbbjutáshoz hibátlan teljesítmény kell, sajnos én kétszer bakiztam. Bennem volt a továbblépés lehetősége, az említett két ponttal tényleg ott lehetettem volna az első ötben. De végre a régi formámban motoroztam, s ez mindenképpen jót tett az önbizalmamnak. Bebizonyítottuk, jó úton indultunk el Tihanyi Sanyival, valóban sikeres lehet az együttműködésünk – nyilatkozta a Naplónak Tabaka József, aki a hajdúsági viadal másnapján az ausztriai Grand Prix-kvalifikáción állt starthoz. A pozitív előzmények után a drukkerek remélték, St. Johannban összejöhet a kvalifikáció, ám nem így történt, Tabaka 2 ponttal a 14. helyen zárt.

Rossz nap

– Óriási csalódást jelentett számomra a verseny, egy nagyon rossz napot fogtam ki. Az edzés lényegében elmaradt az esőzés miatt, ám a szervezőknek a viadalra sikerült jó állapotba hozniuk a pályát. Az jelentette a legnagyobb problémát, hogy nem tudtam elindulni, a start pillanatában beforgott a hátsó kerék, s ezáltal rögtön hátrányba kerültem – s ezen hiába próbáltunk, nem tudtunk változtatni. A St. Johann-i pályáról tudni kell, hogy egy nagyon szűk ovál, szinte lehetetlen előzni. Ezt a saját bőrömön tapasztaltam, mert hiába voltam gyorsabb több riválisomnál is, mivel nem hibáztak, képtelenség volt eléjük kerülnöm – avatta be a részletekbe a Hajdú-bihari Napló olvasóit Tabaka, aki azt is elárulta, már túltette magát a kudarcon.

– Érzem, jó úton járunk, ezt kell folytatnunk a jövőben is, már csak versenyek kellenek – mondta a salakszóró, akinek a legközelebbi viadala június 13-án, a nagyhalászi egyéni magyar bajnoki lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!