Sport

2015.05.14. 07:31

A fiatalos lendület sikere

Debrecen - A DVSC-TEVA jó játékkal nyert és jó helyzetből várja a visszavágót.

Debrecen - A DVSC-TEVA jó játékkal nyert és jó helyzetből várja a visszavágót.

A majdnem tucatnyi sérült miatt már sejteni lehetett, hogy nem kevés ifjú titánt fog bevetni az MTK elleni Ligakupa-elődöntő odavágón Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője, ennek megfelelően olyan fiatalok kaptak helyet a szerda esti kezdőben, mint például Szatmári, Kuti, Sós vagy Berdó. Az ellenfél soraiban több rutinos futballista is szerepet kapott, várható volt tehát, hogy nem feltétlenül a hazaiak dominanciájáról szólnak majd az első percek.

Aktív hazaiak

A vendégek hagyták ki a találkozó első ziccerét, Torghelle Sándor emelt a lécre. Nem sokat váratott magára a DVSC válasza, ami csattanósra sikeredett: Szécsi perdítése még kijött a kapufáról, azonban Ludánszki ott termet és közelről a hálóba kotorta a labdát.

Bő tíz perc múlva már kettő volt a Debrecen előnye, Sós elvitte volna a labdát a fővárosi kapus mellett, azonban a hálóőr fellökte. Csak tizenegyes következett, a jogos piros lap azonban elmaradt! A büntetőt Tisza értékesítette. Nem sokáig örülhettünk a gólnak, ugyanis Torghelle távolról a jobb felsőbe emelt.



A félidő utolsó percei is a hazaiaké voltak, előbb Sós kiváló löketét védte Groppioni, majd Máté közeli lövését. Az első játékrész bebizonyította, hogy a Loki utánpótlására lehet számítani.

"Zsida" visszatért

A félidő első érdemleges eseménye a hosszú sérülésből visszatérő Zsidai beállítása volt, nagy taps fogadta a középpályást. A 73. percben ismét ováció tört ki: Bereczki Dániel forgatta meg védőjét, majd jobbal a jobb alsóba zúdította a labdát 15 méterről! Klasszis teljesítmény volt a húsz esztendős játékostól.

Az utolsó bő tíz percre a legenda, Dombi Tibi is beállt, jócskán emelve a nézők hangulatán, majd Bereczki rúgott majdnem újabb gólt.

A végén további Loki-lehetőségek maradtak ki, egyértelmű volt, a vendéglátók voltak a jobbak ezen az estén.


[poll id="927"]


A DVSC-TEVA tehát nagyon kedvező helyzetből várhatja a május 26-án esedékes, budapesti visszavágót és elérhető közelségbe került a hajdúságiak számára a Ligakupa döntője.

HBN-TN


A tények

Ligakupa elődöntő, első mérkőzés: DVSC-TEVA – MTK 3-1 (2-1)Nagyerdei Stadion, 700 néző. Vezette: Erdős (Varga, Márkus)

DVSC: Verpecz – Kuti (Dombi 79.), Szatmári, Máté, Ferenczi – Bódi, Ludánszki (Zsidai 62.), Berdó, Sós (Jovanovic 57.) – Tisza (Mihelic 46.), Szécsi (Bereczki 70.)

MTK: Groppioni – Halmai (Poór 46.), Buki, Vukmir, Vadnai – Thiam, Vass (Schrammel 67.), Kanta (Pölöskei 46.), Bese – Torghelle (Horváth Zs. 46., Cseke 84.), Hajdú

Gól: 1-0 Ludánszki (17.), 2-0 Tisza (11-esből, 30.), 2-1 Torghelle (33.), 3-1 Bereczki (74.)

Sárga lap: Groppioni (29.), Szatmári (49.), Bódi (85.)


[poll id="925"]


Debrecen – A labdarúgó Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén a DVSC-TEVA az MTK csapatát fogadta szerdán 18:00-tól. Az összecsapásról élőben tudósítottunk portálunkon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!