Sport

2015.04.15. 13:18

Veretlenül lettek bajnokok

Debrecen - A győztes Kossuth gimiből ketten is bekerültek az All Star csapatba.

Debrecen - A győztes Kossuth gimiből ketten is bekerültek az All Star csapatba.A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának fiú csapata nyerte meg a XIII. Amatőr Kosárlabda Diákolimpia V-VI. korcsoport számára kiírt országos döntőt („Zsíros Tibor Emlékverseny”), melyet Miskolcon rendeztek meg a közelmúltban.

A viadal első napján a kossuthosok előbb 43–36-ra verték a kecskeméti Bányait, majd 46–25-re múlták felül a szekszárdi Garayt. A következő napon sem találtak legyőzőre az Asztalos József vezette debreceniek, akik 40–20-ra tudták le a karcagi Református elleni meccset, míg a nyíregyházi Vásárhelyivel szemben 46–37-re diadalmaskodtak. Következhetett a döntő, melyben a pannonhalmi Bencés iskola sem tudta legyőzni a cívisvárosi alakulatot, 20–18-as sikerével veretlenül lett bajnok a Kossuth.

Az „All Star” csapatba ráadásul két debreceni, Katona Tibor és Ács Balázs is bekerült, emellett pedig Asztalos József lett a legeredményesebb testnevelő.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!