Sport

2015.04.05. 14:02

Véget ért a megyei bajnokság a röplabdásoknál

Hajdú-Bihar - Mindkét nemnél befejeződött a Hajdú-Bihar Megyei Felnőtt Röplabda Bajnokság.

Hajdú-Bihar - Mindkét nemnél befejeződött a Hajdú-Bihar Megyei Felnőtt Röplabda Bajnokság.

A hölgyeknél oda-visszavágós bajnoki rendszerben zajlottak a találkozók. Öt csapat küzdött a minél jobb helyezésekért, Balmazújvárosban, Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón és Debrecenben három pályáján pattogtak a röplabdák. 3:0-ás és 3:1-es mérkőzéseknél a győztes 3 pontot kapott; 3:2-es mérkőzéseknél a győztes kettőt, a vesztes egyet. Izgalmas összecsapások után a győzelmet a HTE szerezte meg, második lett a Balmazújváros, harmadik helyet szerzett a Pénzügyőr SE, negyedik pozícióban zárt a Hajdúszoboszló, az Eötvös DSE pedig az ötödik helyen végzett.

A férfiaknál nyílt bajnokságot szervezett a megyei szövetség, aminek eredményeképpen a Nagykálló csapata is nevezett. Az erősebb nemnél minden résztvevő rendezett egy tornát, amelynek keretében mindenki mindenkivel játszott, így fordulónként hat mérkőzésre került sor. Az első és a negyedik hely sorsa hamar eldőlt, hiszen a Nagykálló minden mérkőzését megnyerte, az Ebes pedig minden mérkőzésén vereséget szenvedett. A második helyért nagy küzdelem zajlott. Az első fordulóban az Eötvös DSE legyőzte a Berettyóújfalut, a másodikban fordított volt a helyzet. A harmadik forduló ismét az Eötvös DSE sikerét hozta, majd a negyedikben a Berettyóújfalu diadalmaskodott. Végül az ezüstéremért folytatott külön versenyt jobb játszmaarányának köszönhetően a Berettyóújfalu nyerte. A bajnokság lebonyolításából adódóan minden csapat részt vett az utolsó fordulóban is, ezért a záró mérkőzés után a játékosok átvehették az okleveleket, érmeket és a bajnok Nagykálló a kupát is. Mivel mindez március 8-án történt, a megyei szövetség vezetői apró ajándékokkal kedveskedtek a jelenlévő hölgyeknek.

- Szombathy András -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!