Sport

2015.04.16. 15:54

Stabil védelem kell!

Balmazújváros - A Komló otthonában szerezne újabb pontokat a bennmaradásra hajtó Balmazújváros.

Balmazújváros - A Komló otthonában szerezne újabb pontokat a bennmaradásra hajtó Balmazújváros.

Egy hónapon belül másodjára is találkozik a Sport36-Komló csapata és a Kőnig-Trade Balmazújváros együttese. A két újonc ezúttal a komlóiak otthonában feszül egymásnak pénteken 18 órától. A március 14-i újvárosi összecsapás a hazaiak 20–19-es sikerét hozta.

Hét fordulóval az élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság alsóházi rájátszásának kezdete után a baranyaiak a tabella 11. helyén állnak 15 ponttal, míg a hajdú-bihariak 16 egységgel a 10. pozícióban tanyáznak.

A legutóbbi körben Ratko Djurkovics tanítványai 24–24-es döntetlent játszottak a Gyöngyössel, az Újváros pedig 26–26-ra végzett a Mezőkövesddel szemben. A Kőnig játékosa, István Péter úgy véli, a kövesdiek elleni meccs végéből lehet építkezni.

– Kifejezetten rosszul játszottunk a múlt héten, csak a végére tértünk magunkhoz, az utolsó hét percben viszont kifejezetten jól kézilabdáztunk, aminek hála ikszre tudtuk hozni a derbit – ebből lehet erőt meríteni – fogalmazott a sportoló.

Lassítják

Az acélos hajrának köszönhetően tehát egy ponttal gazdagabban és jó hangulatban veselkedhet neki Füzesi Ferenc alakulata az újabb kihívásnak. – Biztos vagyok benne, hogy kőkemény mérkőzés vár ránk, amelyen mindkét csapat részéről a védekezés dominálhat. A múltkori Komló elleni ütközetünkön is nagyban hozzájárult a sikerhez, hogy hátul stabilak voltunk, valamint ehhez kiváló kapusteljesítmény párosult. Riválisunk biztosan megpróbálja majd lassítani a játékot, erre érdemes lesz figyelnünk, ahogy a balkezes átlövőjükre is. Mindenképpen pontot, pontokat kell szereznünk, ha bent akarunk maradni, márpedig ez a célunk! – jelentette ki István, aki elmondta, szerencsére nincs újabb sérült együttesükben.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!