Sport

2015.04.25. 07:47

Sokáig emlékezetes marad a végjáték

Siófok, Debrecen - Siófokon folytatta szereplését a bajnoki rájátszásban a DVSC-TVP-Aquaticum pénteken este. A találkozó favoritja a házigazda alakulat volt, ám a lokisták megnyerték a legutóbbi hat bajnoki találkozójukat, így kellő önbizalommal léphettek pályára.

Siófok, Debrecen - Siófokon folytatta szereplését a bajnoki rájátszásban a DVSC-TVP-Aquaticum pénteken este. A találkozó favoritja a házigazda alakulat volt, ám a lokisták megnyerték a legutóbbi hat bajnoki találkozójukat, így kellő önbizalommal léphettek pályára.

A várakozásoknak megfelelően óriási küzdelem zajlott a pályán, már az első félidő is nagyon fordulatos, izgalmas volt. A 12. percben még vezetett a Loki 5-4-re, ám ezt követően fordítottak a hazaiak, s négy góllal is mentek (16-12). A játékrész hajrájában feljött a Debrecen, a félidőben 18-16-ra vezetett a Siófok.

A pauzát követően is általában a vendéglátók vezettek 1-2 találattal, ám a DVSC nem hagyta magát, s az 59. minutumban átvette a vezetést, majd 40 másodperccel a vége előtt újra az előnyért vezethetett támadást. Sajnos lövésig sem jutottak az emberhátrányban játszó piros-fehérek, Kelementől labdát szereztek a Balaton-partiak, akiknek 14 másodpercük volt a gólszerzésre. Az utolsó attaknál 7 siófoki állt szemben 5 hajdúsági mezőnyjátékossal, s Wörz betalált. A gyors középkezdés után a kapuba tartó labdát az utolsó gól szerzője hárította, így 31-30-ra nyert a Siófok.

Friss hír, hogy Jelena Deszpotoviccsal, a Buducsnoszt Podgoricában Európa-bajnok átlövőjével kétéves szerződést írt alá a debreceni klubvezetés. A 183 centiméter magas, 21 éves montenegrói válogatott játékos nyártól lesz tagja a Lokinak. Deszpotovics az idei Bajnokok Ligája szezonban rendszeresen szerepelt a Buducsnoszt együttesében, így ott lesz májusban a BL budapesti négyes döntőjében.

HBN


SIÓFOK KC GALÉRIUS FÜRDŐ-DVSC-TVP-AQUATICUM 31-30 (18-16)

Siófok 500 néző. V: Hargitai, Markó

SIÓFOK: Pastrovics – SUCH 4, SZEKERCÉS 4, Németh Cs., PIEDADE 4, WÖRZ 8, Erdősi 5 (3). Csere: Kumpel (kapus), Orbán 3, Szalai 2, Deáki. Edző: Christian Dalmose

DVSC: Horváth-Pásztor – SLAKTA 6, Karnik Sz. 3, KUDOR 8 (2), Klikovac, SISKA 9 (2), Kelemen 4. Csere: Gorilszka, Marincsák, Varsányi. Edző: Varga József.

Az eredmény alakulása: 10. p.: 4-4. 19. p.: 10-7.40. p.: 21-20. 59.p.: 28-29.

Kiállítások: 10, ill. 6 perc

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/4


A Siófok hazai környezetben végig kiélezett mérkőzésen egy góllal győzte le a Debrecent pénteken a női kézilabda NB I rájátszásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!