Sport

2015.04.09. 16:32

Nagyon szépen csillogó ezüst Bécsből

Debrecen - A debreceni tigriseket csak a döntőben tudták megállítani.

Debrecen - A debreceni tigriseket csak a döntőben tudták megállítani.A Ziccer Tigrisek 2002-es csapata Cserfalvi István vezetésével remekelt Európa egyik legrangosabb kosárlabda utánpótlás tornáján Bécsben.

A jubileumi, 25. húsvéti megmérettetésre 23 országból 497 csapat nevezett, Magyarországot 19-en képviselték, Debrecenből a Ziccer Tigrisek Kosársuli U13-as fiú csapata, a DKA-DSI U15-ös, U14-es fiú és az U16-os leány csapata.

Az U-13-as korosztályban 36 csapat indult. A Ziccer Tigrisek a csoportmeccsek során a TSJ Münchent 64–59-re, a Bremerhavent 72–42-re, míg a San Vito Trieste-et 53–13-ra győzte le. A debreceniek így csoportelsőként jutottak a legjobb 16 közé, ahol már kieséses rendszerben küzdöttek a gárdák. A hajdúságiak először Charlottenburgot verték ki (56–16), majd a Bassanót búcsúztatták (79–57). Az elődöntőben a kétszeres magyar bajnok Szeged volt a rivális, ám ők sem tudták megállítani a cíviseket, akik nagy csatában, 55–53-ra diadalmaskodtak. A fináléban a szintén veretlenül menetelő Róma ellen léptek parkettára a debreceniek, akik az első félidő nagy részében vezettek, ám fordítottak az olaszok, s végül 50-37-es sikert arattak.

A Ziccer Tigrisek Kosársuli így a nagyon értékes második helyen zárta a tornát, s ez az eredmény, igazolja és erősíti azt a tervszerű szakmai munkát, amit az egyesület csapatainál folyik évek óta.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!