Sport

2015.04.20. 08:29

Mozgáskorlátozott vívók csaptak össze Debrecenben

Debrecen - Jó eredménnyel zárták a tornát a cívisvárosi versenyzők.

Debrecen - Jó eredménnyel zárták a tornát a cívisvárosi versenyzők.

Április 11. és 12. között a Békessy Béla Vívócentrum adott otthont a II. Rehab Kelet Kupa elnevezésű kerekesszékes válogató versenynek. Az erőpróba lebonyolítása rendkívüli volt, mivel a mozgáskorlátozott vívók külön A és B kategóriájú besorolásban indultak, viszont az első versenynapon a kategóriák és nemek is összevonva versenyezhettek. A második napon a csapatversenyeket és a külön kategóriák szerinti megmérettetéseket rendezték meg. A Debreceni Honvéd Sport Egyesületet (DHSE-PMD) két párbajtőröző, Sáfrán Sándor és Göttlinger Dániel képviselték, jó eredményekkel zárták a tornát. Sáfrán a "B" kategória harmadik helyén, összevontban 12. helyen zárt, míg Göttlinger az "A" kategóriában ötödikként, összevontban negyedik helyen végzett. A szintén DHSE-s Mező Boglárka nem indult a hétvégi versenyen, a kardozó már megszerezte kvalifikációját az egri világbajnokságra.



"A" kategóriás egyéni eredmények: 1. Mató Gyula (OSC), 2. Veres Amarilla (NYVSC), 3. Horváth Gábor (TÖREKVÉS), 4. Tarjányi István (NYVSC), 5. Göttlinger Dániel (DHSE-PMD), 6. Szatmári Róbert (DVE)

"B" kategóriás egyéni eredmények: 1. Süle József (AVA), 2. Gergely István (DVE), 3. Sáfrán Sándor (DHSE-PMD), 4. Báder Richárd (OSC), 5. Fóris Erika (MTK), 6. Fenesi Balázs (AVA)

"A" és "B" kategóriás összevont egyéni eredmények: 1. Mató Gyula (OSC), 2. Veres Amarilla (NYVSC), 3. Tarjányi István (NYVSC), 4. Göttlinger Dániel (DHSE-PMD), 5. Horváth Gábor (TÖREKVÉS), 6. Jurák Andrea (UTE), 7. Dani Gyöngyi (UTE), 8. Fóris Erika (MTK), 9. Szatmári Róbert (DVE), 10. Báder Richárd (OSC), 11. Gergely István (DVE), 12. Sáfrán Sándor (DHSE-PMD), 13. Süle József (AVA), 14. Fenesi Balázs (AVA)

HBN-VL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!