Sport

2015.04.24. 14:03

Megregulázni a Honvédot

Debrecen - A kiesés elől menekülő kispestiek vendége lesz a DVSC-TEVA vasárnap esete.

Debrecen - A kiesés elől menekülő kispestiek vendége lesz a DVSC-TEVA vasárnap esete.

– Minden győzelem jó hatással van a csapatra, így volt ez a székesfehérvári sikerünk esetében is, ez plusz erőt ad a következő feladatok teljesítéséhez – fogalmazott Kondás Elemér, a Debrecen vezetőedzője, akivel a szerdai, Videoton ellen 2–0-ra megnyert Ligakupa-meccs felelevenítésével kezdtük a beszélgetést. A tréner egyet értett velünk abban, hogy a saját nevelésű fiatalok remekül megállták a helyüket a Vidi otthonában. – Kezdőként Berdó, Bereczki és Barna kapott lehetőséget az ifjak közül, de csereként mások is beszálltak a játékba. Ami közös bennük, hogy jól megoldották azt, amit kértünk tőlük és egymást kisegítve harcoltak a csapat sikeréért. Elégedett vagyok velük – jelentette ki a szakember.

Magukkal törődnek

A hajdúságiak a kupakötelezettségük után vasárnap 18.30-tól a bajnokságban is pályára lépnek, a kiesés elől menekülő Budapest Honvéd lesz az ellenfelük a Bozsik-stadionban.


[poll id="911"]


– Ugyanazt a játékot kell nyújtanunk, ami az utóbbi időben sikerre vezetett. Ha ez menni fog, akkor elérjük a célunkat, vagyis győztesen hagyjuk el a Honvéd pályáját. A piros-feketék nehéz helyzetben vannak, ezért mindent meg fognak tenni, hogy pontokat szerezzenek, de nekünk nem velük, hanem a saját futballunkkal kell törődnünk – nyilatkozta Kondás Elemér.

A bajnokcsapat edzője azt is elárulta, hogy ebben a szezonban vélhetően már nem számíthat egyik alapemberére, a kapus Nenad Novakovicsra, a hálóőrnek az évekkel ezelőtt műtött lábán érprobléma merült fel. A régóta maródi Zsidai mellett Tisza sem lehet majd ott a csapatban, betegség miatt.

HBN-TN


Agresszív lesz a Kispest

A Budapest Honvéd a legutóbbi fordulóban Pécsett vendégszerepelt, ahol 2–1-es vereséget szenvedett. A DVSC elleni meccs előtt Gazdag Dániel nyilatkozott a klub honlapjának. – A Loki az ország egyik legjobb csapata, ezért agresszívnak kell lennünk ellenük. Arra számíthatunk, hogy többet kell ezúttal védekeznünk, ezért ha akad helyzetünk, azt be kell lőnünk. A győzelemmel lennék természetesen elégedett, mindent megteszünk, hogy nyerjünk, de döntetlen esetén sem lehetne okunk panaszra. Jó formában vagyunk, a legutóbbi, Pécs elleni már egy megnyert mérkőzés volt, ám két buta góllal végül elbuktunk. Úgy vélem, van esélyünk a Debrecen ellen is.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!