Sport

2015.04.14. 16:10

Videó: Horrorisztikus bukás - Woffinden alatt kettészakadt a motor

Wroclaw - Szétszakadt a motor – közel 100 kilométer per órás sebességnél – a brit világbajnok, Tai Woffinden alatt.

Wroclaw - Szétszakadt a motor – közel 100 kilométer per órás sebességnél – a brit világbajnok, Tai Woffinden alatt.

Horrorisztikus bukásról beszél a salakmotoros társadalom: a lengyel Extraliga vasárnapi rangadóján, a Torun–Wroclaw derbi utolsó futamában Tai Woffinden motorjának váza kettészakadt a célegyenes végén, a motoros és a vasparipa a légpalánknak csapódott, majd az első kerék és a kormány a lelátóra repült. Csodával határos módon a brit világbajnok a saját lábán hagyta el a salakot, s szintén óriási szerencse, hogy nem ült senki azon a helyen, ahová az alkatrészek repültek, ugyanis több szék igencsak megrongálódott a becsapódáskor.

Tai, a szerencsés

A bukást egyértelműen az okozta, hogy a motor váza kettétört, ami igencsak kuriózumnak számít a sportágban. A kirívó (netalán példa nélküli? – a szerk.) esetről a Hajdú-bihari Napló azt a versenyzőt kérdezte, akinél nagyobb rutinnal kevesen rendelkeznek az oválpályák világában.



– Szörnyülködve néztem a bukást, óriási szerencséje van Woffindennek, hogy kisebb karcolásokkal megúszta ezt a hatalmas perecelést – kezdte mondandóját Tihanyi Sándor, a Debrecen Speedway SE versenyzője, aki 36 évvel ezelőtt kezdett salakmotorozni. – Bevallom őszintén, én még ilyet nem láttam a pályafutásom során. Olyan történt már velem is, hogy a váz egyik oldala eltört, de arról még nem is hallottam, hogy teljesen szétszakadjon. Csak a televíziós felvételt láttam, így a benyomásomról beszélek, amikor azt mondom, anyaghiba okozta a szakadást. Mivel a motor vázát nem homologizálják, így elképzelhető az is, hogy egy kísérleti dologról lehet szó. Rövidesen okosabbak lehetünk, de annyi biztos, én megmaradok régi, jól bevált technikánál – fogalmazott az 52 esztendős vaspapucsos, aki a hétvégén az olasz egyéni bajnokin állt starthoz Lonigóban, s majdnem bejutott a fináléba, végül 11 ponttal az 5. lett, megelőzve a szintén 11 egységig jutó Magosi Norbertet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!