Sport

2015.04.09. 09:56

Hazai pályán, rangos tornán bizonyíthatnak

Debrecen - Ezúttal a csúcsot célozzák meg a cívisvárosi kosarasok.

Debrecen - Ezúttal a csúcsot célozzák meg a cívisvárosi kosarasok.

Az Oláh Gábor utcai Sportcsarnok ad otthont a Morgen Ferdinánd U21-es kosárlabda bajnokság országos döntőjének április 10–12. között. A honi utánpótlás legmagasabb szintű versenyén, az NBI/A legjobb négy, míg az NBI/B keleti és nyugati csoportjának legjobb két-két csapata mérkőzik meg egymással Debrecenben.

Már az első napon parázs összecsapásokra lehet számítani, hiszen a győztesek már biztosan éremért csatázhatnak, míg a vesztesek az 5–8. helyért folytathatják. Több NBI/A csoportos, illetve volt és jelenlegi korosztályos válogatott játékos a garancia arra, hogy színvonalas mérkőzéseket tekinthet meg a publikum.

A DEAC együttese az NBI/B U21-es bajnokság keleti bajnokaként került be az országos döntőbe. Nagy Botondék veretlenül, 18 győzelemmel zárták az alapszakaszt, és bizakodva várják a hazai finálét. – Ezzel a korosztállyal volt szerencsénk két junior nyolcas döntőn is szerepelni, ahol először bronzérmet, majd ezüstöt szereztünk. Idén az U21-ben szeretnénk felérni a csúcsra, elhódítani a trófeát, mindezt hazai közönség előtt! – nyilatkozta Nagy Botond.

HBN–TI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!