Sport

2015.04.17. 13:29

Előzésről szó sem lehet!

Debrecen - A DVSC le akarja győzni a Paksot és ezzel maga mögött tartaná a tabellán a tolnaiakat.

Debrecen - A DVSC le akarja győzni a Paksot és ezzel maga mögött tartaná a tabellán a tolnaiakat.

A dobogóért folyó tülekedés szempontjából kiemelt fontosságú mérkőzésen fogadja a Loki a Paksot az OTP Bank Liga 24. fordulójában, ugyanis a hajdúságiak a negyedik helyen állva két egységgel előzik meg az ötödik zöld-fehéreket. Ahhoz, hogy ez a felállás ne változzon meg, minimum döntetlent kell elérniük a hazaiaknak a Nagyerdei Stadionban 18.30-tól kezdődő összecsapáson.

Nehézzé akarják tenni

Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője a Hajdú-bihari Naplónak elmondta, jót tett a társaság hangulatának, hogy a múlt hétvégén 2–1-re győztek Kecskeméten.


[poll id="903"]


– Természetesen, a siker mindig jó hatással van a csapatra, az külön örömünkre szolgált, hogy végig uraltuk a kecskeméti kilencven percet – kezdte mondandóját a tréner. – Valóban lökést adott nekünk a győzelem, amire nagy szükségünk is van, hiszen rangadót kell megvívnunk szombaton este a táblázaton közevetlenül mögöttünk elhelyezkedő Pakssal. Ami az ellenfelünket illeti, remekül összerakott gárdáról van szó, amely jól megszervezi a védelmét, az előrejátékban pedig rendelkezik olyan emberekkel, akik képesek veszélyt teremteni a kapu előtt – mondta a szakvezető, akinek megemlítettük, a paksi edző, Csertői Aurél azt nyilatkozta, az a céljuk, hogy a mérkőzést a lehető legnehezebbé tegyék a Debrecen számára.

Belőni a helyzeteket

– Ahhoz azért hozzászokhattunk az évek során, hogy aki a Lokihoz látogat, az elsősorban a biztos védekezésből kiindulva próbál meg pontot szerezni – mondta Kondás Elemér. – Most is erre számíthatunk, nekünk az a feladatunk, hogy minél jobban próbáljuk megbontani a Paksot, természetesen jó lenne viszonylag korán gólt szerezni. Biztos, hogy meglesznek a lehetőségeink, ezeket kell értékesíteni és akkor a remélt három pontot itthon tudjuk tartani – nyilatkozta a szakember, aki arról is beszélt, hogy nem számolgatnak, hányadik helyre tudnak odaérni a szezon végén, csupán az előttük álló aktuális feladatot akarják minél jobban teljesíteni.

A két együttes őszi bajnokiját egy, a hajrában lőtt távoli góllal a paksiak nyerték 2–1-re, azon a találkozón Kulcsár Tamást és Zsidai Lászlót is kiállította a játékvezető, nem biztos, hogy jogosan. A DVSC most hazai pályán vehet revánsot a vereségért.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!