Sport

2015.04.03. 19:22

A kispályák királyai

Debrecen - Irigylésre méltó helyzetben Debrecen: rengeteg a kispályás labdarúgócsapat a városban.

Debrecen - Irigylésre méltó helyzetben Debrecen: rengeteg a kispályás labdarúgócsapat a városban.A focistáké volt a főszerep a debreceni Grand Casinóban pénteken délután, amikor a Debrecen Városi és Körzeti Labdarúgó Szövetség első alkalommal, de hagyományteremtő célzattal rendezte meg a Kispályás focisták éjjele elnevezésű eseményt. A rendezvénynek jó alapot szolgáltatott a téli terembajnokság díjkiosztója, illetve a közelgő szabadtéri pontvadászatok megnyitója. Az eseményre mintegy félszáz vendég fogadta el a meghívást.

Száztizenöt csapat

A rendkívül jó hangulatú rendezvényen Kassai Zoltán, a DVKLSZ elnöke elmondta, a cívisvárosban már 1967 óta van szervezett keretek között kispályás labdarúgó-bajnokság, a szövetség pedig 1971-től koordinálja a pontvadászatokat, így idén ünneplik 35 évfordulójukat.

A sportvezető a kispályás labdarúgás jelenlegi helyzetéről a Naplónak elárulta, ez a bajnokság a legelterjedtebb és legnépszerűbb az amatőrök körében. Az elnök kiemelte, az országban sehol nincs olyan csapatlétszám, mint Debrecenben: a rendszeresen futballozó gárdák száma a szabadtéri bajnokságban 110 és 130 között mozog évente, míg a teremben 70 és 90 közötti alakulat küzd. Hogy a negatívumokról is szó essen, a szakember szerint mindenképp előre kellene lépni a pályák számát illetően, mivel a szervezők nagy pályahiánnyal küzdenek, a különböző intézmények sportpályáit veszik bérbe a csapatoknak. Mint kiderült, idén hét osztályban 115 alakulat feszül majd egymásnak, lesz négy 16, illetve három 17 csapatos csoport, ami azt jelenti, hogy a DVKLSZ összlétszáma a 3 ezer főt is meghaladja ebben a bajnoki szezonban.

Kassai Zoltán beszéde után megjutalmazták a téli pontvadászat legjobbjait is (a dobogósok és a különdíjasok névsorát a tényboxunkban olvashatják), a díjak átadásában segédkezett Berecz Zsolt, aki egyike annak az öt játékosnak, aki egy idényben több mint 100 gólt lőtt a kispályás sorozatban, Jeney Domokos, a házigazda kaszinó marketingigazgatója, illetve a DVSC-TEVA két ifjú titánja, Ferenczi János és Szécsi Márk. A ceremónia legnagyobb elismerését, a Bajnokok Tornája győztesének járó hatalmas trófeát a Blicz 2053 és Nagy-Épszer képviselői vehették át.

HBN-Czirbik Milán


A 2014/2015-ös teremlabdarúgó bajnokság dobogósai, különdíjasai:

A csoport:

1. Chili Fitness, 2. Ipa-Police Columbo SE, 3. Blitz 2053 és Nagy-Épszer. Fair play díj: Hedgehail CSFSE. Gólkirály: Danics Ádám (Ipa-Police Columbo SE) 43 gólB csoport:

1. Deportivo Nyakonrúglak, 2. Nagymester.hu, 3. Goalem SE. Fair play díj: Honvéd Középiskola. Gólkirály: Takács Tamás (Deportivo Nyakonrúglak) 27 gól

C csoport:

1. Zuzu-DASE, 2. JP Fémker, 3. Elektro Generál. Fair play díj: Tachográf Klinika-Postás SE. Gólkirály: Molnár Márton (Bonecrushers SE) 42 gól

D csoport:

1. Levesde SC, 2. Sporik, 3. Alphavet Kft. Fair play díj: Vasmacska Söröző. Gólkirály: Nagy Benjámin (Levesde SC) 46 gól

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!