Sport

2015.04.20. 11:58

A fejlődési folyamat része

Debrecen - Glen Williamson büszke tanítványaira, akik rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek ezen a tornán.

Debrecen - Glen Williamson büszke tanítványaira, akik rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek ezen a tornán.

A hétvégén véget ért a debreceni rendezésű U18-as jégkorong világbajnokság divízió I/A csoportos küzdelemsorozata, ahol a magyarok öt vereséggel az utolsó helyen végeztek. A mieink szövetségi kapitánya, Glen Williamson szerint játékosai hatalmas rutinra tettek szert a torna során, s csak úgy tudnak tovább fejlődni, ha ezen a szinten lévő együttesekkel játszanak.

– A világbajnokság előrehaladtával egyre jobban ment a játék, magabiztosabbá váltunk, bár az eredmények nem ezt tükrözik, de jobbak lettünk. Büszke vagyok a fiaimra, mert végig küzdöttek, ami alatt megtanulták jobban olvasni a játékot és gyorsabban reagálni rá – fogalmazott a rutinos kanadai szakember, majd hozzátette, nincs egyenes út a top szintig, néha kiesel, néha feljutsz, de ez a fejlődési folyamat része.

Egységben az erő

A magyar válogatott csapatkapitánya, Stipsicz Bence szerint roppant erős mezőnybe kerültek. Két év alatt léptek előre két osztályt, ám ezen a szinten rengeteg játékos szerepel már felnőtt csapatokban és kiemelkedő junior bajnokságokban. A korcsolyázás sebességével szerinte nem volt gond, de a gondolkodás gyorsaságában, a taktika kivitelezésében csapatként kell tovább fejlődniük. A vébé legjobb magyar hokisának választott Stipsicz jövőre komolyabb bajnokságban bizonyítana, ahonnan a következő lépés az észak-amerikai egyetemi hoki lenne, hogy aztán profi karriert futhasson be egy nívós ligában.

HBN-DZST

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!