Sport

2015.03.15. 15:14

„Rúgd, fuss, ütközz” Szombathelyen

Debrecen - Szakály: már az Újpest elleni meccsen is döcögött a játék, a Haladás ellen meg egyenesen katasztrófa volt.

Debrecen - Szakály: már az Újpest elleni meccsen is döcögött a játék, a Haladás ellen meg egyenesen katasztrófa volt.

Nem sikerült jól a címvédő DVSC-TEVA szombathelyi kirándulása, ugyanis a Haladás szombaton este Martínez duplájával 2-0-ra legyőzte az enerváltan futballozó Lokit. A vendéglátók sokkal harapósabban futballoztak az egész mérkőzésen, a Debrecenre alig-alig lehetett ráismerni a vasi megyeszékhelyen. Már az első félidőben kialakult a végeredmény, a többet támadó zöld-fehérek a 33. és 42. percben is mattolták Novakovicsot.

A szünet után sem sokat változott a játék képe, a DVSC képtelen volt újítani, majd miután Brkovics megkapta második sárga lapját a 72. minutumban, el is dőlt a meccs.

- Bosszús vagyok egyrészt az eredmény, másrészt a mutatott játék miatt. Nem is a veretlenségi sorozatunk megszakadása a fájó, hanem inkább az, hogy már a múlt heti, Újpest elleni találkozón is döcögött a játék, ezen a meccsen meg egyenesen katasztrófa volt – ezek Szakály Péternek, a Loki csapatkapitányának a szavai voltak a lefújás után. A válogatott játékos hozzátette még, hogy a pálya talaja katasztrofális volt, folyamatos játék nem tudott kialakulni egyik oldalon sem. A meccsen végig a „rúgd, fuss, ütközz” foci dominált, ebből a Haladás most jobban jött ki.

Nem foghatják a talajra

-Az már rég rossz, hogy ha belülről kell tüzelni a játékosokat. Mindenkinek a saját feladatára kell koncentrálni, ezt beszéltük meg előzetesen is – válaszolta kérdésünkre Szakály, hogy kapitányként egy olyan mérkőzésen, ahol nagyon gyengén játszik a csapat, tud-e valamit tenni a pályán. – Nem akarom a játéktér állapotára fogni a vereséget, hanem a mérkőzésen egyszerűen rosszul jöttünk ki a fordulópontokból.

Például, számos esetben be tudtuk játszani a kapu elé a labdát, de a Haladás védők mindannyiszor tisztázni tudtak. Mi viszont nem mindig tudtuk megtenni ezt, például az első gól előtt, amikor a labda pontosan Martínez elé került, és ő berúgta. Az első félidőben rúgtunk tíz szögletet, ez is mutatja, hogy voltak lehetőségeink. Jól is érkeztünk a kapu elé, és mégsem tudtunk gólt szerezni. Ahogy a második találatot kaptuk, az is érdekes történet.

Egy szöglet után szerezték a hazaiak: Varga Józsi összefejelt Martínezzel, és Varga tarkójáról úgy hullott a kapuba a labda, hogy még kifejelni sem tudtuk. Tehát ezek az olyan demoralizáló dolgok, amiből nem tudtunk jól kijönni. Nyilván, ha mi rúgunk gólt, akkor megint más a helyzet, de sajnos ezek elcsépelt szavak - mondta Szakály.

HBN


Gólínségben van a csapat

- Nem kapunk sok gólt szerencsére, de valamiért mostanában nem tudunk annyi helyzetet kidolgozni, pedig ezt gyakoroljuk eleget edzéseken. De a meccs az mindig más – válaszolta kérdésünkre Szakály.

- Muszáj összekapnunk magunkat, hiszen szerdán Ligakupa-mérkőzés következik a Videoton ellen. Abból a párharcból tovább kell jutniuk, szeretnének bekerülni a legjobb négy közé. Vasárnap pedig a Diósgyőrt fogadjuk a Nagyerdei Stadionban, jó lenne mind a két mérkőzést megnyerni.


A tények

OTP Bank Liga, 20. forduló

Szombathelyi Haladás – DVSC-TEVA 2-0 (2-0)

Szombathely, 2000 néző. Vezette: Iványi (Erős, Szalai)

Haladás: Rózsa - Angyal, Fehér, Devecseri, Jánvári - Iszlai, Nagy P. (Czingráber 91.) - Gaál, Martínez, Halmosi (Mancini 88.) – Radó (Rácz 85.)

DVSC: Novakovics – Mészáros (Bódi 62.), Máté, Brkovics, Korhut - Jovanovic, Varga J., Bouadla (Tisza 62.), Szakály - Kulcsár, Sidibe (Morozov 78.)

Gól: 1-0 Martínez (33.), 2-0 Martínez (42.)

Sárga lap: Radó (38.), Brkovics (41.), Sidibe (63.), Bódi (66.)

Kiállítva: Brkovics (72.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!