Sport

2015.03.12. 10:42

Nyíregyházi verseny: lendületben a debreceni szenior úszók!

Debrecen, Nyíregyháza - A „szomszéd várban”, Nyíregyházán, a Sóstógyógyfürdőn néhány éve felújított 50 m-es versenymedencében rendezték a 2015. évi szenior csapatbajnokság második ranglista versenyét.

Debrecen, Nyíregyháza - A „szomszéd várban”, Nyíregyházán, a Sóstógyógyfürdőn néhány éve felújított 50 m-es versenymedencében rendezték a 2015. évi szenior csapatbajnokság második ranglista versenyét.

Az idén októberben 20 éves fennállását ünneplő Debreceni Szenior Úszó Klub 17 fős csapata ismét négy új versenyzővel vett részt a versenyen: Venczel Miklós úszóedző három győzelemmel, Torzsa Krisztián és Pólistyák Miklós egyetemisták és a versenyzést 65 évesen elkezdő Rozsos Ferencné összesen további öt dobogós helyezéssel mutatkozott be.

A gyulai idénynyitó verseny után a debrecenieket már másodszor erősítő, Nyíregyházán korcsoportjában háromszoros győztes Balogh Gergely, a 400 m-es gyorsúszásban győztes Rácz Lajos és a dobogóra háromszor felálló Nguyen Truong, valamint az évek-évtizedek óta versenyzők: Bitskey István és Batta Gyula professzorok, Demkóné Balla Sarolta, Rentka László, Tóth Béla, Törös Lajos, Dobó Sándorné, a négyszeres győztes Telek-Haberberger Andrea, a Szekszárdról érkező Sárkány Ákos, a volt KSI-s élversenyző, Pázmányi Sándor 66 rajtja összesen 59 dobogós helyezést, ebből 25 első helyezést ért! A 66 egyéni rajttal, a számos dobogós és pontszerző helyezéssel a kétféle pontszámításban egyaránt jól szerepeltek a debreceniek. A helyezések alapján végzett összesítésben a helyi Air-Aqua Búvárklub számos indulót felvonultató csapata mögött és a szintén nyíregyházi Nyírsenior ’97 úszóklub harmadik helyezett csapata előtt a második helyen végzett a debreceni csapat.

Az elért időeredmények százalékos értékelése és a rajtszám alapján számított országos csapatverseny fordulóban a debreceniek érték el a legmagasabb pontszámot, sőt a gyulai forduló utáni harmadik helyről javítva az összesítésben is átvették a vezetést! (Ez csak egy biztató részeredmény, 2015-ben még nyolc hazai versenyen, köztük három országos bajnokságon kell helyt állniuk a csapatoknak.)

Nyíregyházán a Dr. Varga István emlékversenyt 10 versenyszámban elért 9 győzelmével és egy második helyezésével a férfiaknál a debreceniek sérüléssel bajlódó csapatvezetője, Rentka László nyerte, míg a nőknél Szokol Diana (Nyírsenior ’97) győzedelmeskedett.

- Rentka László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!