Sport

2015.03.19. 14:09

Méltó helyen a Gara-ereklyék

Debrecen - A tervek szerint az őszi idényben nyitja kapuit a Nagyerdei Stadion látogatóközpontja.

Debrecen - A tervek szerint az őszi idényben nyitja kapuit a Nagyerdei Stadion látogatóközpontja.Rendkívül értékes gyűjteménnyel, Garamvölgyi Lajos hagyatékával bővült a debreceni Nagyerdei Stadionban kialakítandó látogatói központ Loki Múzeuma. A nagy eszmei értékkel bíró ereklyéket a DVSC egykori sikeredzőjének fia, Garamvölgyi Péter adta át Pál Lászlónak, a stadiont üzemeltető gazdasági társaság ügyvezető igazgatójának a sajtó nyilvánossága előtt csütörtökön.

Méltó helyen

– Fontos mérföldkő ez a stadionfejlesztés életében, hiszen nagyon különleges relikviák kerültek a birtokunkba. A látogatóközponttal az a célunk, hogy stadiontúra keretében, interaktívan módon szórakoztassuk a vendégeinket, többek között bemutatva a DVSC-t, illetve a csapathoz és a stadionhoz köthető tárgyakat – fogalmazott Pál László.

Garamvölgyi Péter bemutatta azt a 18 tárgyat, amit a család a múzeumnak felajánlott, így többek között érmeket, okleveleket, a korábbi kiváló csatár, Viktor Gracsov igazoló lapját, a Hajós Alfréd-díjat s azt a válogatott melegítőt, amit anno Dombi Tibor adott a kiváló trénernek. – Minden relikviához kötődtünk valamilyen emlékkel, ám nem volt kérdés, hogy felajánljuk a múzeumnak, hiszen így a legméltóbb helyre kerülnek ezek a tárgyak – nyilatkozta a Naplónak Garamvölgyi Péter.

Az eseményen részt vettek a Loki bajnokcsapatainak tagjai, így egy fotó erejéig összeállt Pál József, az 1959-ben a harmadosztályban diadalmaskodó alakulat játékosa, Szabó József, az 1969-ben a harmadik vonalban, illetve az 1979-ben az NB II-ben sikeres csapat kapusa, Bernáth Csaba, aki hétszer ünnepelhetett NB I-es elsőséget, kiegészülve az egykori debreceni kiválóság, Zilahi Zoltán testvérével, Péterrel.

Különleges túra

Bernáth Csaba, mint a látogatóközpont igazgatója elmondta, a jelenleg rendelkezésükre álló anyagokból már egy nívós kiállítást tudnak rendezni, de ettől függetlenül továbbra is várják a felajánlásokat. A vezető a gyűjtemény legérdekesebb darabjának azt az 1938-as kiadványt, illetve emlékérmet tartja, amit a régi Nagyerdei Stadion megnyitójára adtak ki, de nagyon különlegesnek érzi azt a képanyagot, amit Sándor Mihály sporttörténésztől kaptak. Bernáth elárulta, a tervek szerint az őszi idényben már szeretnének vendégeket fogadni a létesítményben, amit úgy alakítanak ki, hogy minden korosztály számára érdekes legyen. A stadiontúra során az érdeklődőknek bemutatják a DVSC történetét, egészen az 1902-es alapítástól napjainkig, lesznek játékok, emellett olyan helyekre is bemehetnek a résztvevők, ahova szurkolóként nem nyernének bebocsátást, így többek között a kispadokat, az öltözőket és a skyboxokat is testközelből láthatják.

HBN-BN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!