Sport

2015.03.23. 16:59

Futsal Eb-selejtező - Maguknak tették nehezebbé

Berettyóújfalu - Összességében elégedett Sito Rivera együttese, azonban azt bánják, hogy nem nyertek Macedónia ellen.

Berettyóújfalu - Összességében elégedett Sito Rivera együttese, azonban azt bánják, hogy nem nyertek Macedónia ellen.A magyar férfi futsalválogatott megtette az első lépést az Európa-bajnoki részvétel felé, hiszen a macedóniai torna pótselejtezőt érő második helyén végzett szombaton. Szkopjéban rendezték meg a 2016-os Eb-selejtezők négycsapatos minitornáinak egyikét, melyben Magyarország is érdekelt volt. A házigazdák mellett Spanyolországgal és Svájccal került össze a honi nemzeti együttes, melynek célja egyértelműen a csoport második helyének megszerzése volt.

A macedónok ellen nyitották a küzdelemsorozatot Trencsényi Jánosék múlt szerdán: félidőben még 2–0-ra vezettek a vendéglátók, azonban a szünet után felálltak Sito Rivera tanítványai, akiknek szerencséjük is volt, hiszen egy másodpercekkel a meccs vége előtt szerzett öngóllal ki is egyenlítettek, 3–3-as döntetlennel zárult a találkozó.

Következő összecsapásukon a világ egyik legjobb csapataként számon tartott spanyolokkal mérték össze tudásukat Rábl Jánosék – a papírformának megfelelően sima, 5–0-s spanyol-siker született.

Utolsóként Svájccal találkozott Magyarország, mely esélyesként nem hagyott nyitott kérdést, 8–2-es győzelmével bebiztosította második pozícióját a négyesben.

A honi legjobbakat csoportosító társaság tizennégy tagja közül hat berettyóújfalui játékos volt, Trencsényi János, Lovas Norbert, Gál István, Dávid Richárd, Rábl János és Komáromi Péter is kivette részét a sikerből, Trenyó és Rábl ráadásul egy-egy góllal is hozzájárult a pótselejtező kivívásához. Előbbi a Macedónia elleni első találatot szerezte, utóbbi pedig a svájciak kitömésében segédkezett.

Csupa pozitív élmény

– A selejtező előtt kéthetes edzőtáborban vettünk részt Móron, melynek végén Szlovákiával küzdöttünk megy zárt kapuk mögött. Alaposan felkészültünk a tornára, ennek ellenére rosszul kezdtünk Macedónia ellen, 2–0-ra égtünk az első félidőben. De aztán sikerült visszajönnünk a meccsbe, és ikszeltünk. Spanyolország egy más kaliberű együttes, velük szemben csak az első játékrészben tudtuk tartani a lépést, a folytatásra elfáradtunk, ennek ellenére elfogadható eredményt értünk el. A svájci derbin úgy léptünk pályára, hogy tudtuk, minél nagyobb arányú győzelmet kell aratnunk, ami sikerült is – emlékezett vissza az elmúlt napok történéseire Rábl János, aki elmondta, elégedettek a második helyükkel, igaz, kicsit bánják, hogy maguknak tették izgalmassá a selejtezőt azzal, hogy nem nyertek a macedónok ellen.

Arról is érdeklődtünk a játékostól, jutott-e idejük egy kis városnézésre a feszes program közben. – Pénteken pihenőnapunk volt, így be tudtunk iktatni egy rövidke sétát a belvárosban. Jól esett szétnézni, kicsit oldotta a feszültséget. Hosszú ideig, három hétig voltunk összezárva a többiekkel, összességében végig remek hangulat uralkodott. Fárasztó volt az elmúlt időszak, ugyanakkor sikerült is feltöltődnünk, kikapcsolódnunk, ráadásul sikerélménnyel térhettünk haza, ami bízunk benne, a klubcsapatunk előnyére is válik – mesélte a válogatott.

Már nincs gyenge

A magyarok mellett Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Kazahsztán, Románia, Csehország, Azerbajdzsán, illetve Fehéroroszország jutott még be a pótselejtezőbe, aminek sorsolását június 10-én tartják majd. – Nyáron kiderül, kivel kell megvívnunk szeptemberben oda-visszavágós alapon azért, hogy ott lehessünk az Eb-n. Eltökélt szándékunk, hogy végre kijussunk egy nagyszabású eseményre, amiért mindent meg is fogunk tenni. Lehetséges ellenfeleink között már nincs gyenge együttes, vannak persze különbségek, de ezek ezen a szinten már nem számottevőek. Bárkit kapunk, arra úgy próbálunk felkészülni, hogy ne okozhasson nekünk gondot – bizakodott az újfaluiak futsalosa, aki már hetvenháromszor ötlhette magára a címeres szerelést.

HBN


Az eb mezőnye

Biztos résztvevők: Szerbia (rendezőként), Olaszország, Spanyolország, Oroszország, Olaszország, Szlovénia, Horvátország, PortugáliaPótselejtezősök: Magyarország, Szlovákia, Bosznia-Hercegovina, Kazahsztán, Románia, Csehország, Azerbajdzsán, Fehéroroszország

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!