Sport

2015.03.18. 14:53

Küzdelmes, nagy téttel bíró rangadó

Debrecen - Szabó Botond szerint vannak olyan hiányosságai riválisuknak, amelyeket ki lehet használni.

Debrecen - Szabó Botond szerint vannak olyan hiányosságai riválisuknak, amelyeket ki lehet használni.Csütörtökön 19 órától bepótolja a férfi vízilabda OB I. 18. fordulójából elhalasztott UVSE elleni mérkőzését a Debrecen a Hajós Alfréd Sportuszodában. Egy hónappal ezelőtt lett volna esedékes az összecsapás, a DVSE azonban játékosai sorozatos megbetegedése miatt kezdeményezte a meccs elhalasztását, melyet az UVSE rendkívül nagy sportszerűségről tanúbizonyságot téve elfogadott és támogatott.

A cívisvárosiak jelenleg a tabella 10. helyén tanyáznak 21 ponttal, míg a fővárosiak a 12. pozícióban állnak 17 egységgel – vagyis a maga módján rangadónak számít. Ha a két együttes legutóbbi találkozóiból indulunk ki, akkor Varga Tamás alakulata várhatja jobb hangulatban a csütörtök esti „randevút”, hiszen a hajdúságiak szombaton a Szentest verték 9–8-ra. Az UVSE ellenben nagy verésbe szaladt bele, 14–7-re kaptak ki Németh Zsolt tanítványai a Kaposvártól.

Október utolsó napján Debrecenben feszültek egymásnak a csapatok, akkor fordulatos derbit láthatott a közönség: az első negyedet 1–0-ra hozták a vendégek, majd következtek a hazaiak, akik félidőben 4–2-re vezettek. A harmadik etap 3–2-vel végződött, a negyedik pedig 3–1-es UVSE-sikerrel, vagyis ha nehezen is, de 8–7-re hozta az ütközetet a DVSE.

Tudják, mi a tét

– Pozitív, hogy most játsszuk le ezt a meccset, mert így már túl vagyunk a Szentes elleni bajnokin, amit sikerrel abszolváltunk, viszont a halasztás miatt elég sűrűvé vált a programunk, ami nehezíti a dolgunkat – vélekedett a DVSE balkezes junior-világbajnok pólósa, Szabó Botond, aki szerint vannak az Újpestnek olyan hiányosságai, amelyeket ki lehet használni.

– Ellenfelünk újoncnak számít most az OB I-ben, ugyanakkor több rutinos játékos is erősíti a csapatukat. A tapasztaltabb embereik mellett akadnak bőven fiatalok is náluk, vannak „lukak” a játékukban, amit előnyünkre fordíthatunk. Küzdős, hajtós összecsapást várunk, hasonlót az őszihez, talán még az akkori eredménnyel is kiegyeznénk, a lényeg, hogy nyerjünk. Azért is lenne létfontosságú a siker, mert akkor tulajdonképpen minden eldőlne, bebiztosítanánk a helyünket az első tízben. Tudjuk, mi a tétje a mérkőzésnek, mentálisan is felkészültünk rá! – jelentette ki Szabó.

Mint megtudtuk, Kuncz Tamáson kívül nem lesz hiányzója a Debrecennek, mely szombaton 18 órától már a Honvéd otthonában vizitál.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!