Sport

2015.03.23. 09:40

Csibész társult a Pitbullokkal

Debrecen - A legjobb magyar MMA-sok közé tartozó Soltész László és a Fight Code K-1 MAX vb-döntőjében szereplő Balogh Norbert Kövér Arnold társaságában egy hetet Pozsonyban edzőtáborozott. A hírek szerint a srácokra tavasszal komoly nemzetközi megmérettetések várnak.

Debrecen - A legjobb magyar MMA-sok közé tartozó Soltész László és a Fight Code K-1 MAX vb-döntőjében szereplő Balogh Norbert Kövér Arnold társaságában egy hetet Pozsonyban edzőtáborozott. A hírek szerint a srácokra tavasszal komoly nemzetközi megmérettetések várnak.

A harcosok Kövér Arnold érsekújvári kapcsolatának köszönhetően kaptak meghívást a nemzetközi szinten is jegyzett pozsonyi Octagon Fighting Academy edzőtermébe. A sportolóknak a megérkezés után túl sok idejük nem volt az ismerkedésre, alig hogy letették táskáikat, már tekerték is a bandázst: Soltész László a Bellator korábbi világbajnokával, a felvidéki Végh „Pumukli” Attilával szpárringolt, de a „Csibész” néven ismert Balogh Norbert sem nézelődött, helyi harcosokkal vívott kemény csatákat.

- Jó volt kiszakadni a megszokott közegből – kezdte Balogh Norbert. – Inspirált a pozsonyi légkör, bár a srácok az elején kicsit lazábbra vették a dolgokat. Nem akartam rögtön odacsapni, de éreztettem, ennél picit több kell. Aztán amikor „megkopogtattam” őket, felvették a fordulatszámot, s jókat szpárringoltunk.

- Nagyon elfáradtunk az első nap végére – folytatta Soltész László. – Később már irányított edzéseken vettünk részt, délelőtt szpárring a helyi srácokkal, délután bokszedzés és technika szerepelt leginkább a programban, de nem hiányoztak a kemény erőnléti edzések sem. Nagyon hasznosnak értékelem a kint töltött napokat, remek partnerekkel készülhettünk.

A debreceniek nem csak szlovák fighterekkel pofozkodtak, de a kint töltött idő alatt jobban megismerték egymást, olyannyira, hogy a jövőben közös gyakorlásokat is terveznek.

- Egy szerény, de kőkemény embert ismertem meg Soltész Laci személyében, szerintem ő a legjobb magyar MMA-harcos – jelentette ki Balogh Norbert – Tetszett a ketrec világa, ám nincs szó arról, hogy stílust váltanék, de biztos, hogy egy-két földharc leckét veszek majd Lacitól. Cserébe felajánlottam, szívesen segítek a kéztechnikája fejlesztésében.

Információink szerint Soltész Lászlóra április-május környékén vár rangos, nemzetközi viadal, de Balogh Norbi sem szeretné tétlenül tölteni az esztendőt. Menedzserei, Katona Attila és Pap Vilmos azon dolgoznak, hogy a „Csibész” májusban és augusztusban is a kötelek közé lépjen, a tervek szerint Eb- vagy vb-mérkőzésen.

- Balogh Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!