Sport

2015.02.13. 12:56

Nézőpont: Más világ, más kávéház

<em>Ég és föld a különbség, szokták mondani, s nekem is ez jutott eszembe az elmúlt hetek eseményeiről. Február első vasárnapja már nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon a Super Bowltól volt hangos. A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntője azt hozta, amit elvártak tőle, minden igényt kielégített.</em> Boros Norbert írása.

Ég és föld a különbség, szokták mondani, s nekem is ez jutott eszembe az elmúlt hetek eseményeiről. Február első vasárnapja már nemcsak az Egyesült Államokban, hanem az egész világon a Super Bowltól volt hangos. A tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) döntője azt hozta, amit elvártak tőle, minden igényt kielégített. Boros Norbert írása.

Akik figyelemmel kísérik a tojásfocit, tudják, a Super Bowl nemcsak egy finálé, hanem vérpofi módon megálmodott és kivitelezett show-műsor. Idén valóban megérte hajnalig ülni a televízió képernyője előtt, hiszen a New England Patriots és a Seattle Seahawks együttese olyan meccset produkált, ami forgatókönyvért kiállt ­Hollywoodban. Az összecsapás lényegében elhomályosította az egész csinnadrattát, pedig a nagyszünetben minikoncertet adó Katy Perry produkciója is rendkívül látványos volt. A csúcstalálkozót végül óriási izgalmak után a Hazafiak nyerték, így természetesen a döntő még több napig beszédtémát szolgáltatott. Az Egyenlítői-Guineában zajló labdarúgó Afrika-kupa is felkeltette az emberek érdeklődését, ám sajnálatos módon elsősorban nem a sportértéke miatt. Ugyanolyan fényűzést és pompát, mint mondjuk a Super Bowlon, nem várhatunk el minden rendezvényen, ám azt, hogy a sportolóknak csakis a feladatukra kelljen figyelniük, az alapvető elvárás – lenne. Sajnos az idei Afrika-kupa nem a futballról, hanem a botrányokról szólt; megvesztegetett játékvezetőről, elcsalt meccsekről, verekedésekről, tömegoszlatásról, félbeszakított elődöntőről jönnek a híradások. Sajnos ez egy egészen más kávéház...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!