Sport

2015.02.28. 18:08

Nagyon kikapott a DVSE

Debrecen - Kijött a különbség, 22-6-ra verte a Szolnok a debreceni pólócsapatot.

Debrecen - Kijött a különbség, 22-6-ra verte a Szolnok a debreceni pólócsapatot.

A bajnoki címre is esélyes, olimpiai-, világ-, és Európa-bajnok játékosokkal tűzdelt Szolnoki Dózsa-Közgép otthonába látogatott a férfi vízilabda OB I. 20. fordulójában a DVSE. A szombat délutáni találkozó esélyesei egyértelműen a listavezető szolnokiak voltak, azonban a cívisvárosiak sem feltartott kézzel szálltak medencébe, igaz, többen is hiányoztak tőluk, Dusan Aleksic, Hoppál Gergely és Kuncz Tamás sem volt hadra fogható.

A hazaiak nyilván tisztában voltak vele, milyen óriási meccset nyert meg 7-6-ra hét közben a Debrecen a Vasas ellen, így nem akartak semmit sem a véletlenre bízni. Alaposan bekezdtek Madaras Norberték, 3-0 után jutott csak szóhoz a hajdúsági egylet, Szabó Botond szépített szabaddobásból. Ez sem hozott azonban áttörést, 5-1-gyel zárult az első negyed.

A folytatásban egy újabb hazai „hármas” következett, majd ismét egy DVSE-találat Kállay Márk révén, 8-2. A forgatókönyv a továbbiakban sem változott, hiszen két hazai gól után jött a szünet.

Nőtt az előny

A második félidő elején Varga Dénesnek hála már tizenegyedszer zörrent meg a DVSE hálója, a másik oldalon pedig Kincses Attila akcióból volt eredményes. Ezt a játékrészt végül 6-2-re nyerték a szolnokiak, a vendégek másik gólját Kállay szerezte.

16-4-es állásnál fordultak rá az utolsó etapra a felek, kiknek játékkedve ekkor sem hagyott alább. Újfent nyolc gól esett, de ez már mit sem változtatott a tényeken, a Tisza-parti alakulat kiütéses, 22-6-os győzelmet aratott.

HBN


A tények

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP - DEBRECEN 22-6 (5-1, 5-1, 6-2, 6-2)

Szolnok, 200 néző. Vezette: Székely B., Tankó D.

SZOLNOK: Decker A. - Gocic 1, Madaras N. 4, Mezei T. 1, Varga Dénes 3, Mitrovic 5, Jansik D. Csere: Vámos M. 3, Hangay Z. 1, Lukács D. D. 1, Tóth M. 2, Varga Dániel 1. Edző: Cseh Sándor.

DEBRECEN: Kátai K. - Kállay M. 4, Kincses A. 1, Süveges M., Szabó B. 1, Tóth P., Halek M. Csere: Makszim S., Soltész A., Smitula G., Sipos D., Somorjai S., Kolarik. Edző: Varga Tamás.

Gól - emberelőnyből: 4/3, ill. 3/2.

Gól - büntetőből: 0/0, ill. 1/1.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!