Sport

2015.02.07. 13:40

Kulcsár már apaként lép pályára

Debrecen - A Loki harminckét esztendős támadója a törökországi edzőtábor első napján értesült az örömhírről.

Debrecen - A Loki harminckét esztendős támadója a törökországi edzőtábor első napján értesült az örömhírről.Izgalmasra és örömtelire sikeredett a csütörtökön induló beleki edzőtábor első napja Kulcsár Tamás számára. A DVSC-TEVA 32 éves támadójának felesége hajnal óta a kórházban tartózkodott szülési fájdalmakkal, a futballista egész úton az otthonról jövő híreket figyelte az ifjú trónörökös érkezését várva. Végül a tengerparti kisvárosban, Belekben, a Hotel Arcadia vacsoraasztalánál érte Kulcsárt az örömhír: megszületett kisfia, Márk.

Góllal ünnepelhet

Jobban tehát nem is indulhatott volna a tábor, amelynek második napján délelőtt még a pihenésen volt a hangsúly, azonban délután tréninget vezényelt a lokisták számára a szakmai stáb. A kinti körülményekre nem lehet panaszuk a debreceni labdarúgóknak, ahogyan az időjárásra sem: napsütés és 18–20 fokos hőmérséklet van jelenleg Belekben. A szállodában egyébként nem csupán a Debrecen szállt meg a magyar csapatok közül, ott lakik a Nyíregyháza Spartacus, a Paks és a Békéscsaba is.

Szombaton délután már felkészülési mérkőzések várnak a DVSC-re. Magyar idő szerint 14 órától a grúz Torpedo Kutaiszi, két órával később pedig a román élvonalbeli Rapid Bucuresti lesz az ellenfél. A tervek szerint a keret minden tagja lehetőséget kap, tehát Kulcsár Tamás akár góllal is megünnepelheti a gyermeke születését.

A grúz klubot 1946-ban alapították, három évvel később nyerték meg az első bajnoki címüket. A Szovjetunió felbomlását követően a Torpedo háromszor nyert aranyérmet az első osztályban: 2000-ben, 2001-ben és 2002-ben. Legutóbb a 7. helyet szerezték meg, a most futó pontvadászatban pedig a tizenkettedik pozícióban várják a tavaszi rajtot.

A bukaresti Rapid 1923-ban jött létre, azóta négy alkalommal nyerte meg a román bajnokságot, a román kupát pedig 14-szer szerezte meg. A gárda jelenleg a bajnokság utolsó, 18. helyén szerénykedik.

HBN–TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!