Sport

2015.02.18. 18:36

Horváth Fanni döntőzött a junior OB-n

Debrecen - Fekete Laura és Urbán Ádám a maribori kontinensviadalra készülnek.

Debrecen - Fekete Laura és Urbán Ádám a maribori kontinensviadalra készülnek.

A DHSE-PMD vívói közül a kardvívók az Újpest vívótermében, míg a párbajtőrözők a Vasas Fáy utcai sporttelepén léptek pástra Budapesten.

Az Olimpici GP a gyerekek mezőnyével rajtolt, a nap leg­előkelőbb debreceni eredménye a leány korcsoportban Kálmán Gyöngyvér 20. helye. Másnap párbajtőrben az újoncok mezőnyében Kupecz Levente 17. helye volt a legelőkelőbb eredményt.

Az Újpest vívótermében a kardvívók is pástra léptek, Urbán Ádám és Kiss Péter egyaránt a legjobb 16 közé kerülésért vérzett el. A hölgyek mezőnyében Horváth Fanni szállította a nap szenzációját: a csoportkört követően 5 győzelemmel és 1 vereséggel az 5. helyen került a táblára, s remek vívással bekerült a nyolcas döntőbe. A legjobb négy közé kerülésért azonban csak megszorongatni tudta a végső győztes MTK-s Mihalik Nórát, és ezzel a döntő 6. helyén végzett.

Az utolsó napra is maradt debreceni érem az olimpicin, a serdülő hölgyek között Vértesi Lili a csoportkörben veretlen volt, bejutott a legjobb nyolc közé, ahol a döntő ötödik helyén fejezte be a versenyt.

Ketten az Eb-n

A szlovéniai Maribor rendezi a kadet és junior vívók Európa-bajnokságát február 24. és március 5. között. A DHSE-PMD vívóegyesület két sportolója is kivívta a jogot a magyar színek képviseletére: Fekete Laura a kadet párbajtőrözők versenyében, míg Urbán Ádám a kadet kardvívóknál képviseli Magyarországot.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!