Sport

2015.02.11. 16:08

Betartani az utasításokat

Debrecen - A napokban edzőváltáson átesett Pécshez látogat csütörtökön a debreceni pólócsapat.

Debrecen - A napokban edzőváltáson átesett Pécshez látogat csütörtökön a debreceni pólócsapat.

A férfi vízilabda OB I. 16. fordulójából elhalasztott PVSK Mecsek Füszért elleni mérkőzését pótolja be csütörtökön 19 órától a DVSE a Abay Nemes Oszkár Sportuszodában. A hazaiak nemrégiben edzőváltáson estek át, Lukács Gergely váltotta a kispadon Bereczki Miklóst. A klub honlapjának beszámolója szerint a tervezett és várt eredmények elmaradását a csapat motiválatlanságának tudták be, ami a vezetőedzővel való kapcsolat megromlásának az eredménye. – Az ellenfelünknél történt váltás mindenképp megnehezítheti a dolgunkat, pozitív impulzus ez a játékosok számára, mindenki tiszta lappal indul az új trénernél, a bizonyítási vágy hajtja a csapatot – nyilatkozta portálunknak a DVSE junior-világbajnok pólósa, Szabó Botond.

Nincs titok

Találkozott már egymással a két alakulat, a pontvadászat harmadik körében, október közepén hazai pályán 8–6-ra kikaptak a debreceniek a Pécstől. Jelenleg a cívisvárosiak a tabella kilencedik helyén állnak, míg a rivális az utolsó előtti, 11. pozíciót foglalja el.

– Kétarcú csapatnak tartom a Pécset, képesek kikapni gyenge együttesektől, viszont elkapták például a BVSC-t. Ősszel alulmaradtunk velük szemben, ez a csúfság nem történhet meg újra velünk, ezúttal sikerre készülünk – mondta a játékos, akit arról is kérdeztünk, mit gondol, mivel lehetne megfogni az ellenfelet. – Nincs nagy titok, be kell tartani az edzői utasításokat, és biztosan hozni, amit begyakoroltunk, akkor nem lehet baj. Szerencsére felépültek a hiányzóink, egyedül Kuncz Tamásra nem számíthatunk, de mivel őt megműtötték, így ez sajnos elég sokáig így is marad – fogalmazott a szélső, majd elárulta, úgy érzi egyre jobb formában van, elkapta a fonalat, és bízik benne, a múlt héthez hasonlóan most is góllal, gólokkal tudja majd segíteni csapatát.

Mivel péntektől vasárnapig Budapesten, a Szőnyi úti Laky Károly Uszodában tartják meg a IX. Volvo Kupát, melyen természetesen a magyar férfi válogatott is érdekelt, ezért hétvégén nem rendeznek bajnoki fordulót, a DVSE legközelebb február 21-én, szombaton 19 órától az UVSE vendégszeretetét élvezheti.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!