Sport

2015.01.27. 13:26

Sydneyben is hódít a Milan

Debrecen, Hajdúböszörmény - A DHSE Olasz Focisuli edzője, Hegedüs Tamás Ausztráliában figyelhette meg a milánóiak utánpótlásképzését.

Debrecen, Hajdúböszörmény - A DHSE Olasz Focisuli edzője, Hegedüs Tamás Ausztráliában figyelhette meg a milánóiak utánpótlásképzését.Andrea Icarditól, az AC Milan ausztráliai utánpótlás programjának vezetőjétől kapta meg a lehetőséget a DHSE Olasz Focisulijának trénere, Hegedüs Tamás, hogy a távoli földrészen tanulmányozhassa az ott folyó szakmai munkát. A volt milanos futballista az „ausziknál” is nagy népszerűségnek örvend, nem véletlen, hogy a Sydneyben otthonra lelő tábort nyolcvan gyerek részvételével rendezték meg az elmúlt hetekben.

A Milan Camp programjában a világon 50 ország vesz részt és a legjobb focistapalánták szerepelhetnek a piros-fekete klub korosztályos edzésein szeptemberben, Olaszországban.

Számolni kell velük

– Véletlen egybeesés, hogy január elején az Olasz Focisuli meghívására Debrecenben és Hajdúböszörményben tartott előadást, illetve bemutatót a Milan Camp egyik oktatója, Antonio Di Musciano, aki az elmúlt évben szintén jelen volt ezen az ausztrál képzésen – árulta el a Naplónak Hegedüs Tamás. – Ausztráliában ilyenkor nyár van, hatalmas a meleg, ennek ellenére nagy figyelemmel és örömmel végzik gyakorlataikat az ország minden részéből érkezett gyerekek a 6-14 éves korosztályokban. A Milan Campet ebben az évben az Ázsia Kupa egyik helyszínéül is szolgáló Sydney Olimpiai Központban szervezték meg, ezért esténként e földrész legrangosabb mérkőzéseit élőben kísérhetjük figyelemmel. A tábor során megfigyelhető volt, mind többen imádják és űzik ezt a sportágat Ausztráliában is, s abban biztos vagyok, hogy a jövőben egyre inkább számolni kell az ausztrál válogatottal, a „Socceros” tagjaival a világversenyeken – vélekedett a 33 éves debreceni szakember.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!