Sport

2015.01.21. 12:45

Ide kész labdarúgók kellettek

Balmazújváros - A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő öt horvát futballistát igazolt a bennmaradás reményében.

Balmazújváros - A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő öt horvát futballistát igazolt a bennmaradás reményében.

Alaposan belehúzott az NB II-es Balmazújváros a téli átigazolási időszakban, a tabella utolsó helyén álló csapat másfél hete minden posztra szerződtetett futballistát. Az öt érkező horvát közül Bozidar Radosevic a kapusposzton, Igor Gal a védelemben, Ante Tomic a középpályán, míg Mario Mijatovic és Zdravko Popovic a támadósorban jelenthet erősítést.

Sűrű mint a bableves

- A felkészülés ezen szakasza már olyan sűrű, mint a bableves, itt már mindenfélének benne kell lennie ahhoz, hogy „jóízű” legyen - adott tájékoztatást az Újvárosban folyó munkáról Szabó János vezetőedző. - Az érződik srácokon, hogy nagyon profin állnak hozzá a tréningekhez, mostanra azonban már a fáradtság jelei is mutatkoznak rajtuk, ez fontos. A múlt héten volt az első edzőmeccsünk az NB III-as Hatvan ellen, ahogyan azt ősszel is tettük a mérkőzéseinkkel, ennek a kilencven percnek a felvétele is folyamatosan forog nálunk az edzői szobában. Elsőre minden részletre nem lehet odafigyelni, de itt jóformán reggeltől estig a mérkőzés képkockái mennek, a kollégáim és én szinte ezzel álmodunk, így kevesebb az esélye, hogy átsiklunk esetleg egy-egy fontos részleten. Igyekszünk ugyanis mindent megtenni a tavaszi jobb szereplés érdekében - fogalmazott a szakvezető.

Nem délibábot kergetnek

Mint megtudtuk, az említett új szerzemények Tiba István elnök kapcsolatai által kerültek Újvárosba, mindannyian magasabb szinten futballoztak korábban, de most úgy döntöttek, a magyar futballban is igyekeznek a tudásukat kamatoztatni. - Nagyon jó képességű játékosokat ismertem meg személyükben, Igor Galt például nem nagyon kell bemutatni, három évet játszott korábban a Diósgyőrben. Elégedettek vagyunk velük, szeretnénk majd a bajnokság végén is elmondani róluk ugyanezt. Szerencsére nagyon nyitottak a közös munkára és a kommunikációval sincs gond, angolul, németül és – Igorral - magyarul értetjük meg magunkat. Ami a célul kitűzött bennmaradást illeti, az öt futballista leigazolásával nyilván nőttek az esélyeink erre, de ez csak akkor lesz igaz, ha a pályán is érvényre tudjuk juttatni. A szakmai stábnak az a feladata, hogy a rajtra megtalálja azt a kezdő tizenegyet, amely sikerrel veszi az első akadályt. Aztán pedig hétről hétre kell sikeresen haladnunk, tehát nem a júniusi „délibáb” dereng előttünk, hanem nagyon keményen készülünk a soros feladatra - mondta Szabó János, aki elárulta, természetesen figyelik a riválisokat is a téli szünetben. - Nekünk ez élet-halál harc, mi bent akarunk maradni az NB II-ben! A klubot mi hoztuk ilyen nehéz helyzetbe az ősszel, ebből nekünk is kell kivezetnünk. Minden feltétel adott a másodosztályú tagsághoz, akár az infrastruktúráról, akár az anyagiakról, akár pedig az utánpótlás bázisról beszélünk. Csak azokat a játékosokat tudjuk foglalkoztatni, akik maximálisan hisznek ebben és mindent megtesznek érte – jelentette ki az edző.

- A klub vezetői mindenáron szeretnék bent tartani a Balmazújvárost, azért kerestek meg bennünket, hogy segítsünk ebben. Azt kérték tőlünk, hogy az egyéniségünket és a mentalitásunkat állítsuk a gárda szolgálatába. Én jól ismerem az ország futballját, hiszen Diósgyőrben játszottam korábban, bízom benne, sikerrel járunk tavasszal - fogalmazott a délutáni tréninget megelőzően Igor Gal.

Szabó János ehhez hozzátette, nekik most kész játékosok kellettek, hiszen az Újváros jelenlegi nehéz helyzetében nincs idejük kísérletezgetni és utánpótláskorú labdarúgókat próbálgatni szezon közben.

HBN-Tamás Nándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!