Sport

2015.01.07. 07:40

Egyetlen perc hiányzott a hatalmas bravúrhoz

Dunaújváros, Debrecen - Remekül tartotta magát a DHK Dunaújvárosban, de most ezért nem járt pont.

Dunaújváros, Debrecen - Remekül tartotta magát a DHK Dunaújvárosban, de most ezért nem járt pont.

Debreceni Hoki Klub a Dab.Docler otthonában lépett jégre a MOL Liga keretein belül kedden este. A hajdúságiakra nem várt könnyű derbi, hiszen az újvárosiak rendelkeznek az egyik legjobb mutatóval, ha a hazai pályán lejátszott meccseket vesszük górcső alá. Ezt támasztja alá az is, hogy eddig kétszer szerepelt a DHK Dunaújvárosban, először 6–3-ra, majd december végén 6–0-ra nyertek az Acélbikák.

Jól kezdtek a hazaiak, már a 3. percben vezettek Azari révén, de a debreceniek Könczei által egyenlítettek három perc elteltével. A folytatás kiegyenlített csatát hozott, bár adódtak lehetőségek a csapatok előtt, újabb gól nem született a második harmad végéig. Sőt, úgy tűnt, döntetlennel zárul a rendes játékidő, ám az utolsó percben egy távoli lövés kipattant az amúgy remekül védő Borogyinról, s a pakkot Somogyi a kapuba helyezte. Egyenlítésre már nem volt idő, így a Dab.Docler ha nehezen is, de 2–1-re megnyerte a találkozót.

A DHK pénteken Újpesten lép jégre a MOL Liga következő fordulójában.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!