Sport

2015.01.03. 12:07

Bukások és felemelkedések

Hajdú-Bihar - Eskrima-vb, U16-os női kosár-Eb, Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő, úszó-ob – mind-mind Debrecenben.

Hajdú-Bihar - Eskrima-vb, U16-os női kosár-Eb, Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő, úszó-ob – mind-mind Debrecenben.

Mozgalmas időszakot éltek meg a hajdú-bihari sportolók és rajongók a 2014-es esztendő nyári hónapjaiban. Július 1-jétől Ábrók Zsolt lett a DVSC-TVP női kézilabdacsapatát működtető gazdasági társaság ügyvezetője, aki nagy tervekkel látott neki a munkának.

Közben a DVSC-TEVA felkészülési mérkőzést vívott az Olympique Lyon ellen, mely találkozó nem csupán az ellenfél kiléte miatt volt jelentőségteljes, hanem mert ezen az összecsapáson búcsúztatták el hivatalosan a Loki legendás jobbhátvédjét, Bernáth Csabát.

A MOL Ligába feljutó Debreceni Hoki Klub körül is forrt a levegő, a DHK mások mellett le tudta igazolni Ladányi Balázst.

A DVSC ugyan büntetőkkel alulmaradt az Újpesttel szemben a Szuperkupában, de gyógyírt jelentett a lokisták számára, hogy nem sokkal rá 2–0-ra legyőzték a Cliftonville csapatát a Bajnokok Ligája második selejtezőfordulójának visszavágóján a Nagyerdei Stadionban. A vizes sportok szerelmesei sem maradtak csemege nélkül, a Debreceni Sportuszodában, az ob-n gyűlt össze a magyar krém. Jelentős eseménnyel zárult a július, ugyanis Debrecenben, a Kölcsey Központban rendezték meg az eskrima-világbajnokságot.

Oláh Vivien profi lett

Augusztusban sem lehetett oka panaszra senkinek sem, a Debreceni Búvárklub két fantasztikus versenyzője, ­Senánszky Petra és Kosina Gergő is győzni tudott a Lignanóban rendezett felnőtt uszonyosúszó Európa-bajnokságon.

Újabb komoly esemény házigazdája lehetett a cívisváros, az U16-os női kosárlabda-Európa-bajnokságnak adott otthont Debrecen.

Ami a Lokit illeti, sajnos sikertelen heteket élt meg Kondás Elemér alakulata: 3–2-es összesítéssel a BATE Boriszov kiejtette Szakályékat a Bajnokok Ligájából, majd a Young Boys az Európa-ligából száműzte a piros-fehéreket.

Természetese nem hiányozhatott a felhozatalból a hagyományos utánpótlás-röplabdatorna sem, 18. alkalommal rendezték meg az Eötvös Kupát Debrecenben.

Nem csak a földön, az égen is folyt a csata, „óriás lufik” lepték el a hajdúsági főváros egét a 34. hőlégballon magyar nemzeti bajnokság ideje alatt.

Mindeközben újra szurkolhattunk hajdú-bihari együttesnek a férfikézilabda NB I-ben, miután a Kőnig-Trade Balmazújváros megkezdte szereplését az élvonalban. Zárásként újfent egy nívós rendezvény házigazdája lehetett Debrecen, a Gyulai István Atlétikai Stadion adott otthont az első Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntőjének.

Szeptember legkiemelkedőbb eseményei közé sorolható, hogy a Hajdúböszörményi TE női futsalcsapata újoncként indult el az NB I-ben, a DHK pedig a MOL Ligában.

A Cutler Team tagja, Oláh Vivien a madridi Arnold Classicon győzedelmeskedett a kategóriájában, majd az abszolút bajnoki címet is bezsebelte. Ezt eddig elsőre soha senki nem tudta Európában megcsinálni, ráadásul ezzel a sporttörténelmi eredménnyel profi kártyát kapott Oláh Vivien.

HBN-SZADÓ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!