Sport

2014.12.20. 19:48

DVSC: 21 góllal verték a szlovák bajnokcsapatot

Debrecen - Pénteken folytatódott a TVP Kupa nemzetközi női kézilabdatorna a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban.

Debrecen - Pénteken folytatódott a TVP Kupa nemzetközi női kézilabdatorna a debreceni Hódos Imre Sportcsarnokban. Az első, délelőtti meccsen a két csütörtöki győztes, a Dunaújváros és a szlovák Iuventa Michalovce csapott össze, s a magyar alakulat fölényes, 29–19-es győzelmet aratott. Ezt követően a DVSC-TVP-Aquaticum és a lengyel Nowy Sacz lépett pályára. Az első félidőben még akadozott a Loki-gépezet, ám így is 16–10 volt az állás a szünetben, majd kijött a csapatok közti különbség, s a hazaiak 35–23-ra diadalmaskodtak.

A délutáni programban Dunaújváros folytatta jó szereplését, Ferlingék 16–12-es félidőt követően 31–19-re nyertek, s így veretlenül diadalmaskodtak a tornán. A TVP Kupa utolsó meccsén, a Loki–Michalovce-találkozón a második hely megszerzése volt a tét. A mérkőzés gyorsan eldőlt, mivel a debreceniek remekül játszottak, 19–7-es félidőt követően 37–16-ra kiütötték a szlovák bajnokot, akik így a harmadik helyen végeztek, megelőzve a lengyel csapatot. A kupa legjobb játékosának Ferling Bernadettet (Dunaújváros), a legjobb kapusnak Horváth-Pásztor Bettinát (DVSC-TVP-Aquaticum) választották, a gólkirálynő pedig Joanna Gadzina (MKS Olimpia Beskid) lett 23 találattal.

A debreceniek legközelebb december 29-én, Békéscsabán bajnoki mérkőzésen lépnek pályára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!