Sport

2014.12.05. 16:17

A dobogóra is felérhetnek

Debrecen - Az MTK Budapest elleni rangadóval zárja le az idei bajnoki szezont a Loki.

Debrecen - Az MTK Budapest elleni rangadóval zárja le az idei bajnoki szezont a Loki.

Az OTP Bank Liga második helyén álló MTK látogat a 17. fordulóban a Nagyerdei Stadionba, vasárnap 18.30-tól csapnak össze Garami József tanítványai a DVSC-TEVA csapatával. Nem lehet okuk panaszra a kék-fehéreknek, hiszen remek őszi idényt tudhatnak maguk mögött, 12 találkozót megnyertek, és csak négyszer maradtak alul. A Lokinál döcögősebben indult a pontvadászat, de mára belelendült Kondás Elemér alakulata, hét bajnoki óta nem tudták legyőzni a cívisvárosiakat, hatszor diadalmaskodtak, és csak egyszer ikszeltek Szakály Péterék.


[poll id="847"]


Idén is „randevúzott” már a két egylet, még augusztus elsején Budapesten. Sokáig nem esett gól a találkozón, csak a 90. percben talált be Horváth Zsolt, ezzel megszerezve a győzelmet az MTK-nak. Ha az elmúlt két évet nézzük, nem büszkélkedhet túl jó mérleggel a DVSC, 2012 őszén 2–0-ra, majd 2013 tavaszán 3–1-re nyert a Garami-társaság. A 2013/14-es bajnokság első felében 1–0-ra a piros-fehérek tudtak felülkerekedni, míg a második részében ismét a fővárosiaknak állt a zászló (5–2).

A Debrecen legutóbb 5–0-ra ütötte ki a Nyíregyházát, míg az MTK a Pécs együttesét verte 3–2-re. A hajdúságiak így feljöttek a tabella negyedik helyére, és amennyiben az igen kellemetlen ellenfélnek számító pestieket is megverik, a Diósgyőr pedig botlik, akkor akár a dobogó harmadik fokán is telelhetnek Varga Józsefék.

Újra nyernének

Már múlt héten, a Szpari ellen is Verpecz István állt a Debrecen kapujában, és úgy tűnik, Novakovics vasárnap sem lesz hadra fogható, így ismét „Verpi” fog védeni. – Vártam már, hogy újra játszhassak, mindig úgy készülök, hogy ha bármikor beállítanak, ne okozzak csalódást. Örültem, hogy védhettem, nyertünk is, ráadásul az volt az első tétmeccsem az új stadionban – emlékezett vissza Verpecz, aki elmondta, csakis győzelemben gondolkodnak ezúttal is.

– Kellemetlen ellenfél az MTK, mely jó futballt játszik, és az utóbbi időben jól is szerepel, nem lesz könnyű ellenük. Viszont nekünk is megy a szekér, nem csak, hogy remekül játszunk, ez eredménnyel is párosul. Arra készülünk, hogy feledtessük az augusztusi 1–0-s vereséget. Megnéztük a riválisunk meccseit, tudjuk, ki hova helyezkedik például a pontrúgásoknál, alaposan kielemeztük őket. Elszántak vagyunk, az egész csapat győzelemmel szeretné lezárni ezt az évet! – jelentette ki a hálóőr.

HBN


Cikkünkhöz a Facebookon szólhat hozzá:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/hu_HU/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, script , facebook-jssdk ));

// ]]>

" data-width="600">


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!