Sport

2014.11.17. 14:28

Van még benne pár szezon

Debrecen - Dr. Kiss Gergely bár a válogatottól visszavonult, klubszinten továbbra is ellenállhatatlan.

Debrecen - Dr. Kiss Gergely bár a válogatottól visszavonult, klubszinten továbbra is ellenállhatatlan.Harminchét évesen még mindig fiatalokat megszégyenítő lelkesedéssel és profizmussal állja a sarat és lövi a gólokat a magyar vízilabdasport valaha volt egyik legkarizmatikusabb alakja, dr. Kiss Gergely, aki klubszinten (a Honvédban) jelenleg is aktív játékos. A háromszoros olimpiai bajnok pólós is játszott a vasárnap esti debreceni All Star Gálán, melyen a válogatottól már visszavonult legendák küzdöttek meg a jelenlegi magyar nemzeti együttessel. Az összecsapáson 17–16-ra a Benedek Tibor vezette világbajnok ifjú generáció győzött ugyan, de a „nagy öregek” is megmutatták, nem véletlen nyertek meg annyi ötkarikás játékot.

Doppingellenőrzés? – kérdezte jókedvűen Kiss Gergely, mikor odaléptem hozzá a gála után. Egyből rávágtam mosolyogva, hogy igen. Persze tudta ő, mit szeretnék, és bár szorította az idő, készségesen állt rendelkezésemre néhány kérdés erejéig.

Hogy tetszett a mérkőzés, azt kapta, amire számított?

Dr. Kiss Gergely: – Döcögősen indult kissé az összecsapás, hiszen csapatunkból többen már abbahagyták az aktív játékot, vannak közöttünk edzők, illetve sportvezetők. Nem volt lehetőségünk együtt játszani, edzeni a gálát megelőzően, néhányan csak párszor tréningeztek a napokban, hogy legalább valamennyire formába lendüljenek. Ennek ellenére szép gólokat lőttünk, hiszen olimpiai bajnokként bennünk van annyi munka és tehetség, hogy ezt még most is meg tudjuk oldani. Hatalmas élményt nyújtott újra a régi társakkal pólózni, valamint az újak ellen helytállni. Megvolt a komplexitása ennek a találkozónak, mivel ki kellett szolgálni a közönséget, valódi sportélményt nyújtani a városnak, meg persze ösztönözni a fiatalokat.

Két évvel ezelőtt vonult vissza a nemzeti együttestől. Hiányzik?

Dr. Kiss Gergely: – Mikor van néhány nyugodt pillanatom, akkor visszagondolok a régi dolgokra, az is előfordult, hogy álmodtam a csapattal, de a hétköznapok sok elfoglaltságot hoznak a mai napig, csak a nosztalgiázásra van idő és lehetőség. Teljesen kicserélődött a válogatott, már a fiataloké a terep, és ez így is van rendjén, most rajtuk a sor.

A Honvédnál még mindig alapembernek számít. Meddig tervezi aktív pályafutását?

Dr. Kiss Gergely: – Már letelt a bajnokság egyharmada, azt érzem, hogy két, két és fél szezon még van bennem. Amíg bírom és élvezem, addig szeretném folytatni, pláne, ha a csapatom hasznára tudok lenni.

A Testnevelési Egyetem középfokú edzői papírt szerzett a közelmúltban. Trénerként képzeli el magát a jövőben?

Dr. Kiss Gergely: – Pont a múlthéten kaptam meg a jeles oklevelet. Nem napi edzőként képzelem el a jövőmet, sportvezetőként vagy szaktanácsadóként inkább szeretnék tevékenykedni, esetleg szakfelügyelőként néha ránézni a gyerekekre, mutatni nekik olyan dolgokat, amelyeket egy alapedzésen nem láthatnak.

Köztudott, hogy a vízilabda mellett mással is foglalkozik, például sport-szakjogász, de egy egyesületet is létrehozott. Hogy bírja?

Dr. Kiss Gergely: – Alapvetően napi két edzésre járok, mellette pedig megbeszéléseken veszek részt, van egy rendezvényszervező cég is, ahol dolgozom. Nagy Viktorékkal csinálunk egy sportakadémiát, illetve építünk egy üzemet a Bükkben, ahol majd vizet fogunk palackozni. Elég sok a teendő, néha nem is fér bele 24 órába, de élvezem.

Életem a játék címmel a nyáron jelent meg önéletrajzi könyve. Hogy fogadta a közvélemény?

Dr. Kiss Gergely: – Azt mondhatom, elég sikeres a könyv, úgy fogadták, ahogy reméltem, csak pozitív visszajelzéseket kapok. Érzem az emberek szeretetét, amiért nagyon hálás vagyok.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!