Sport

2014.11.02. 13:27

Diadallal lett teljes az ünnep

Debrecen - Döcögősen indult, de végül magabiztos sikerrel köszöntötte a Loki a születésnapos SZUD-ot.

Debrecen - Döcögősen indult, de végül magabiztos sikerrel köszöntötte a Loki a születésnapos SZUD-ot.

Csakis a győzelem az elfogadható eredmény! Sokszor elhangzik ez a tézis, ám a szombati, DVSC-TVP-Aquaticum–Szeged bajnoki előtt több oldalról is ez volt az elvárás a cívis hölgyektől. Miután a pontvadászatban eddig nyeretlen rivális vendégeskedett a Hódosban, így szakmai szempontból mindenképpen kötelező volt a pontok begyűjtése. Ráadásul a meccs napján ünnepelte 20 éves fennállását a Szívtiprók Ultras Debrecen (SZUD), akik számára ezt a nem mindennapi eseményt győzelemmel kellett még emlékezetesebbé tenniük a lokistáknak.

Fordítani kellett

Az ultrák természetesen kitettek magukért, remek drapériákkal és koreográfiával vezették fel a meccset, ami ennek megfelelően fantasztikus hangulatban kezdődött. Az ünnepi hangulat meglepetésre a debrecenieket zavarta meg, a 9. percben 5–1-re vezetett a Szeged. Varga József tanácsai és cseréi meghozták a remélt felzárkózást, a 14. minutumban már 7–6-ra Sopronyi Anették vezettek. A régi szép időket időző szurkolás ellenére a DVSC nem tudott megnyugtató előnyt szerezni a szünetre, ugyanis rengeteg volt a hiba, sok ziccert rontottak a cívisek – a félidőben 18–15-öt mutatott az eredményjelző.

Mindenki boldog

A pihenőt követően annyit változott a játék képe, hogy a hazaiak – főként a remek napot kifogó Slakta Petrának, Sopronyi Anettnek, Siska Pálmának és a beállóban eredményes Liliána Gorilszkának köszönhetően – megnyugtató előnyre tettek szert már a második játékrész elején, s végül magabiztos, 34–29-es győzelmet arattak a Tisza-partiak ellen.

A Loki-siker után természetesen nem maradhatott el a közös ünneplés, melynek emlékezetes részeként Kudor Kittiék elénekelték Halász Judit örök klasszikusát, a Boldog születésnapot című dalt a 20 éves SZUD-nak.

HBN-BN

DVSC-TVP-AQUATICUM-SZEGED KKSE 34-29 (18-15)

Debrecen, 2000 néző. v: Bócz, Wiedemann.

DVSC: Horváth-Pásztor - Varsányi 1, Bárány 2, Karnik Sz. 1, SISKA 5, Kudor 3, Szilágyi Á. Csere: Lajtos (kapus), Bohus-Karnik M., SOPRONYI 5 (1), KELEMEN 4, GORILSZKA 5, SLAKTA 8, Vörös B. Edző 1: Varga JózsefSZEGED: Futaki - Hárs 3, BARJÁN 5, DAJKA 7 (2), Lojpur 1, Cubela 2, Szabó E. 3 (2). Csere: Dobó M. (kapus), MISTRICS 5, Albert, Aron, Gulyás V. 3, Zsilák.

Edző: Marosán György

Az eredmény alakulása. 9. p.: 1-5. 15. p.: 8-6. 22. p.: 12-10.35. p.: 21-16. 52. p: 32-23.58. p.: 33-29.

Kiállítások: 10, ill 16 perc

Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4


MESTERSZEMMEL

Varga József: Hamar kezdtük el ünnepelni szurkolóinkat így az elején egy kicsit beragadtunk. Aztán sikerült javítani, így győzelemmel köszönthettük a húszéves SZUD-ot.

Marosán György: Öröm ilyen közegben játszani, megérdemelten nyert a csodálatos közönsége által támogatott DVSC. Én sem vagyok szomorú, hiszen ezen a meccsen látszott, hogy van perspektíva a csapatomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!