Sport

2014.11.21. 12:17

DHSE: Az új tehetség!

Debrecen - Fekete Laura Magyarországon serdülőként az idősebb kadét korosztályokban versenyez nem kis eredményeket elérve.

Debrecen - Fekete Laura Magyarországon serdülőként az idősebb kadét korosztályokban versenyez nem kis eredményeket elérve.

A DHSE-PMD 14 éves párbajtőrözője 2009-ben kezdte el a vívást, ám már ekkor megcsillogtatta tudását azzal, hogy sorra hozta a kisebb és nagyobb sikereket. „Laura a lustaság megtestesítője” – mondta Serra Bendegúz, a debreceni vívóklub szakmai igazgatója. – „Viszont az elmúlt időszakban elért sikerei miatt belátta, hogy érdemes többet foglalkoznia a sportággal. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen jelenleg a magyar kadét ranglistán a második helyen áll.” A debreceni vívóklub ifjú tehetsége ráadásul már négyszeres magyar bajnoknak mondhatja el magát, hiszen az újonc korosztályban, csapatban kétszer, egyéniben pedig egyszer nyert aranyat, és serdülő egyéniben is egyszer felállhatott a dobogó legtetejére.

Fekete Laura jelenlegi helyezése magyar válogatottságot jelent még neki és a további versenyein akár tovább erősítheti pozícióját. És ne felejtsük el, hogy ő serdülő korosztályú, tehát a nála 2-3 évvel idősebbek csoportjában arat nagy sikereket. Legutóbb Heidenheimben, egy Kadét Európai Körversenyen 250 versenyző közül a nyolcadik helyen végzett, ahol a későbbi győztessel szemben esett ki. Ez a siker jelentette számára az előrelépést a magyar kadét ranglistán.

A DHSE-PMD legnagyobb erőssége a női párbajtőrözők kinevelése, hiszen elég csak Mihály Katára vagy Zavoda Dórára gondolni, akik már több nagy sikert és szép pillanatot hoztak klubjuknak. „Számunkra Laura sikerei is egy nagyon jó visszajelzés, hiszen nem ad hoc jelleggel bukkannak elő a tehetségek. Ez az egyesület munkáját is minősíti, amellyel megmutatjuk, hogy érdemes nálunk vívni” – fejezte be mondandóját Serra Bendegúz.

Azonban Fekete Laura számára nem ért véget a szezon, hiszen ezen a hétvégén, Szolnokon egy kadét és junior párbajtőr válogatón vesz részt.

Fekete Laura idei eredményei:

  • Kadét és Junior Női Párbajtőr Előválogató (Derecske): 8. hely (kadét); 5. hely (junior)
  • Kadét és Junior Női Párbajtőr Előválogató Verseny (Bük): 6. hely (kadét), 18. hely (junior)
  • Junior Női Párbajtőr Világkupa (Budapest): 32. hely
  • Kadét Női Párbajtőr Európai Körverseny (Zrenjanin): 12. hely
  • Kadét Női Párbajtőr Válogató (Keszthely): 6. hely
  • Olimpici GP Serdülő Leány Párbajtőr Verseny (Derecske): 2. hely
  • Kadét Női Párbajtőr Európai Körverseny (Heidenheim): 8. hely
  • DHSE-PMD

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!