Sport

2014.10.12. 14:10

WTCC: Michelisz Norbi 22 ponttal lett gazdagabb

Sikeres hétvégét zárt a Zengő Motorsport pilótája a túraautó világbajnokság 10. állomásán, Sanghajban. A megszerzett pontokkal az 5. helyre jött fel!

Sikeres hétvégét zárt a Zengő Motorsport pilótája a túraautó világbajnokság 10. állomásán, Sanghajban. A megszerzett pontokkal az 5. helyre jött fel!A Citroenek az elejétől a végéig utalták az első futamot. A francia autógyár így kényelmesen hátradőlhet, szinte biztosan megszerzik a konstruktőri címet. José María López az első rajtkockából indulva végig vezetett és megnyerte a futamot. Őt követték a csapattársak, Ma Qing Hua és Yvan Muller. Loebnek egy kicsit harcolnia kellett a Hondákkal. Michelisz Norbi azonban hősiesen védte az 5. helyét.

A második futam egyértelműen Bennani-ról szólt. A marokkói pilóta csodaszép versenyzéssel elsőként ért célba. A Honda Tiago Monteiro-t is ünnepelhette, ő második helyre terelte be a Civic-et. Norbi a második futamon 5. helyen ért célba. A Citroen amennyire jó volt az első futamon, most annyira volt gyenge, Ma Qing Hua többször  is elhagyta a pályát, lecsúszott az ívről. Bár López a harmadik helyen ért célba, az első két helyen száguldó Hondát sosem tudta megszorongatni. Ebben most ennyi volt.

Összességében a Zengő Motorsport egy sikeres hétvégét zárt, Norbi 22 pontot gyűjtött és így összetettben 142 ponttal az 5. helyen áll. A bajnokságot López vezeti 384 ponttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!