Sport

2014.10.01. 11:40

Piranha vár Soltészra Moszkvában

Debrecen - MMA-pályafutása egyik legnehezebb ütközetére készül a legjobb magyar ketrecharcosok közé tartozó Soltész László, a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen kötelékébe tartozó harcos október 18-án Moszkvában a veretlen orosz Marif Pirajevvel méri össze erejét.

Debrecen - MMA-pályafutása egyik legnehezebb ütközetére készül a legjobb magyar ketrecharcosok közé tartozó Soltész László, a Hungarian Pitbull Fighters Debrecen kötelékébe tartozó harcos október 18-án Moszkvában a veretlen orosz Marif Pirajevvel méri össze erejét.A brutálisan erős orosz liga szervezőinek választása nem véletlenül esett a Pitbull-fighterre, Soltész László korábban letette névjegyét az ottani bajnokságban. Leendő riválisa, Pirajev tekintélyt parancsoló mérleggel rendelkezik, nyolc győzelem mellett egy döntetlent tud felmutatni, legyőzött már orosz, német és brazil nemzetiségű sportolókat is.

- Az utolsó három meccsét láttam Pirajevnek – kezdte Soltész László. – A videók alapján nagyon komplex tudással rendelkezik, ám mégis a földharcot mondanám fő erősségnek. Állva is jó, folyamatosan üt, rúg, nem lesz könnyű ellenfél. Fiatal, mindössze 22 éves, a nagyobb rutin viszont mellettem szólhat.

Nem csak a tapasztalat, de a fizikai paraméterek is Soltész javára billenthetik a mérleget, erősebbnek tűnik, mint az orosz fiú.

- Valószínű, hogy ő a 77 kilogrammos kategóriát nem tudja úgy „kitölteni”, mint én. A fizikai felkészültség sokat nyomhat a latban, ha eljutunk a harmadik öt percig. Persze, ahogy az lenni szokott, úgyis a ketrecben derülnek ki a dolgok. Szerencsére sérülés, betegség nem hátráltatja a felkészülésemet, s bár még két hét van a meccsig, úgy érzem, jó a formám. Bízom benne, a hátralévő időben sem lesz semmi probléma, s akkor jó eséllyel léphetek ketrecbe Pirajev ellen.

- Balogh Zoltán -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!