Sport

2014.10.27. 08:46

Öt éremmel zártuk a világbajnokságot

Debrecen - Két számban osztottak érmeket a debreceni veterán világbajnokság zárónapján. A medálokból ezúttal nem jutott, azonban a szervezéssel elégedettek voltak a versenyzők.

Debrecen - Két számban osztottak érmeket a debreceni veterán világbajnokság zárónapján. A medálokból ezúttal nem jutott, azonban a szervezéssel elégedettek voltak a versenyzők.

A zárónap eredményei számunkra nem alakultak túl jól, hiszen férfi párbajtőr csapatunknak nem sikerült felállnia a dobogóra. Az Erdős Gábor, Halmos András, Imreh László, Marczali László, Szentkirályi István, Thuránszky István összetételű Magyarország a legjobb 16 mezőnyében a későbbi győztes Ukrajna ellen szenvedett vereséget a hosszabbításban, döntő tussal (26-25). Ennek ellenére az egész magyar küldöttség megérdemli az elismerést, mert ugyan arany nélkül zárta a tornát, de öt érmet így is begyűjtött.

Végül Magyarország az éremtáblázaton a 11. helyen végzett, az első pedig az Egyesült Államok lett. A legtöbb érmet Németország gyűjtötte be, 17-et.

Szerencsére nagyon pozitív visszajelzés érkezett a versenyzőktől, tehát minden fennakadás nélkül sikerült a világbajnokság hat napját megszervezni” – mondta Tóth Ildikó, a vb Szervező Bizottságának vezetője. – „A csarnokot a résztvevők gyönyörű helyszínnek tartották, a zsűrik létszáma és munkája elegendő volt, a szállást nagyon dicsérték, tehát Debrecen, mint házigazda nagyon jól vizsgázott. Én úgy gondolom, hogy ez a város olyan adottságokkal rendelkezik, hogy akár a jövőben egy felnőtt világbajnokságnak is otthont adjon.”

- Makranczi László -


Eredmények:

Férfi párbajtőrcsapat: 1. Ukrajna, 2. Nagy-Britannia, 3. Németország, …9. Magyarország (Erdős Gábor, Halmos András, Imreh László, Marczali László, Szentkirályi István, Thuránszky István).

Női kardcsapat: 1. Egyesült Államok, 2. Németország, 3 Nagy-Britannia.

Magyar éremszerzők: Csák Attila (3. Férfi tőr 50+), Gasztonyi Károly (2. Férfi kard 50+), Hoffmann Ibolya (3. Női párbajtőr 60+), Pap Jenő (3. Férfi tőr 60+), Thurámszky István (3. Férfi párbajtőr 50+)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!