Sport

2014.10.27. 14:15

Nem hagyhatta ki a lehetőséget

Debrecen - Nehéz, de a karrierje szempontjából fontos döntést hozott Fórián Zsolt, mikor Debrecenből Győrbe „igazolt”.

Debrecen - Nehéz, de a karrierje szempontjából fontos döntést hozott Fórián Zsolt, mikor Debrecenből Győrbe „igazolt”.

Nemrégiben elhagyta a cívisvárost a Loki Focisuli szakmai vezetője, Fórián Zsolt, aki immáron a Győri ETO Futball Club utánpótlás szakmai igazgatója és akadémiai szekcióvezető. Sokakat meglepett a klubváltás, így lapunkat is – a már tíz éve edzősködő Fórián őszintén elmondta döntése okait.

– Az ETO klubigazgatója, Vincze Ottó keresett meg, és tett ajánlatot, ezt követően többször is tárgyaltam az egyesület vezetőségével – végül mellettem döntöttek, én pedig mellettük. Úgy gondolom, nagy lehetőség ez számomra, pláne ilyen fiatalon, nehéz volt váltani, de nem bánom. Természetesen mielőtt határoztam, beszéltem a DVSC-től Szima Gáborral és Herczeg Andrással is, akik nagyon korrektek voltak, megértették, hogy szeretném megmérettetni magam, utóbbival azóta is tartom a kapcsolatot – osztotta meg a korábban a DVSC NB I-es csapatában is futballozó edző, aki az utánpótlás válogatottban is szerepelt.

Nem kizárt

Fórián még csupán 35 éves, ennek ellenére már végigjárta a ranglétrát. A végzettségét tekintve testnevelés szakos tanító jelenleg pro licences képzésre jár, trénerként többek között irányította a Hajdúböszörmény NB II-es csapatát és a kis Lokit is. Győrben jelenleg a 6-18 éves korosztály szakmai munkáját, kiemelten az akadémiai képzést irányítja, nem ismeretlen számára ez a feladatkör, hiszen a Loki Focisulinál is hasonló tevékenységet végzett.

– Szerencsés vagyok, mert Magyarország egyik legnagyobb klubjából mentem egy másik hasonló kaliberű egyesülethez. Magától értetődően kötődök még Debrecenhez, mivel az utóbbi húsz évemet ott töltöttem. Oda fűznek a barátaim, és a sok szép emlék, amit a munkám közben szereztem. Azt persze nem lehet tudni, mit hoz a jövő, de nem tartom kizártnak, hogy egyszer visszatérek. Hároméves szerződést írtam alá Győrben, mely idő alatt szeretném megmutatni, mire vagyok képes. Elődöm, Liszkai Dezső remek alapokat fektetett le, így nem a nulláról kell kezdenem. Természetesen vannak velem szemben elvárások, meg van szabva, honnan hova kell eljutnom – azt hiszem, minden feltétel adott ahhoz, hogy helyt tudjak állni – bizakodott Fórián, aki folyamatosan képzi magát szakmailag, a napokban éppen a Herta Berlinnél volt kint tapasztalatszerzés céljából.

A frissen kinevezett utánpótlás szakmai igazgatót egyébként elkísérte az ország másik felébe menyasszonya is, aki mindenben segíti vőlegényét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!