Sport

2014.10.09. 15:53

Még közel sincs vége a megújulásnak

Debrecen - A műfüves pálya korszerűsítése 76 millió forintba került.

Debrecen - A műfüves pálya korszerűsítése 76 millió forintba került.Új rekortán atlétikai- és felújított műfüves futballpálya várja a sportkedvelő egyetemistákat és városi polgárokat a Debreceni Egyetem Dóczy József utcai Sporttelepén. A fejlesztések keretében, az elmúlt két év során megvalósították a centerpálya villanyvilágítását, modernizálták a tribün épületét és a benne található öltözőket, a lelátót, a külső kerítést, valamint a belső útburkolatot is.

A folyamat két legutóbbi állomásaként október 9-én, csütörtökön, ünnepélyes keretek között átadták a megújult futballpályát és az új rekortánt. Az eseményt Jávor András, általános rektorhelyettes nyitotta meg, aki elmondta, a Debreceni Egyetem nem csak Debrecen- és hallgatóbarát, hanem sportbarát intézmény is, hiszen közel húszezer diáknak és dolgozónak biztosítanak sportolási lehetőséget. Reményét fejezte ki továbbá, hogy az egyetemi sportélet a jövőben is töretlenül fejlődik és a sportsikerek mellett az életminőség javulása sem marad el.

Bács Zoltán gazdasági főigazgató főként a beruházás pénzügyi vonzatairól beszélt, elmondta többek között, hogy a nyár elején kezdődött 7700 négyzetméteres, műfüves pálya korszerűsítése 76 millió forintba került, melynek finanszírozása önerőből és TAO támogatásból valósult meg. Az új, 400 méteres négysávos – egyenes szakaszain hat sávos – futópálya összköltsége csaknem 120 millió forint volt és hallgatói bevételből épült. A 2500 négyzetméteres területen csapadékvíz-elvezető rendszert is kialakítottak, amely hozzájárul a Nagyerdő vízgazdálkodásának javításához.

Debrecen városát Kósa Lajos polgármester képviselte, aki köszönetet mondott a Debreceni Egyetemnek tevékenységéért, amit az intézmény a városi sportélet fellendítésében vállal, illetve hangsúlyozta az egyetem és a város együttműködésének fontosságát ezen a területen. Elmondta, hogy az önkormányzat telekcserével segíti az egyetemi sporttelep bővülését, hiszen a DEAC-pálya és a Móricz Zsigmond körút sarkán található üres területet átengedték az oktatási intézménynek, ahol egy új sportcsarnok létesül majd.

HBN–CZM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!