Sport

2014.10.18. 21:19

Junior ob 3. nap: Söprűs és Győrösi finalista

Debrecen - Három bunyósunk vívott meg ellenfelével a szombati elődöntőben (tehát már érmesként) a szigetszentmiklósi junior országos bajnokságon.

Debrecen - Három bunyósunk vívott meg ellenfelével a szombati elődöntőben (tehát már érmesként) a szigetszentmiklósi junior országos bajnokságon.

Söprűs Zsolt komoly vetélytársat győzött le megérdemelten, míg Győrösi Sándor nem teljesen egészségesen is sikerrel vette az akadályt. Komor Norbert egy előző napi kézsérülést követően megosztott pontozással kapott ki, Salánki László edző elmondása alapján szinte csak az egyik kezét használva. Győzteseinknek és veszteseinknek, sőt, ellenfeleinknek is gratulálunk! Vasárnap délelőtt pedig két bokszolónk az aranyért száll harcba.

Szombat (elődöntők)

  • 50 kg: Győrösi Sándor (DVSC) - Varga Béla (Tatabánya) 5-0
  • 75 kg: Söprűs Zsolt (DVSC) - Hadari Dávid (Vasas) 5-0
  • +80 kg: Komor Norbert (DVSC) - Kocsis Richárd (Miskolc) 2-3
  • Salánki László: - Nem mondtuk előtte, de nem csak Lakatos Máté, hanem Győrösi Sanyi is hasonlóan beteges volt. Csak neki éppen nem volt láza. Ám erősen gondolkoztam rajta, egyáltalán vállaljuk-e a meccset, hiszen alig kapott levegőt. De Sanyi bunyózni akart, s végül nyert is egy kiemelt bokszoló ellen, amit nagy fegyverténynek tartok. Söprűs Zsolti ellenfele erős, belharcban jó srác volt, akit azonban jól tudott eltartani magától Zsolt. Azt kell mondjam, hogy megérdemelte a sikert és a döntőbe kerülést. Komor Norbi mérkőzését 3-2-re adták oda vetélytársának. Azt mondom, hogy valahol reális ez is. Igaz, ugyanígy 3-2-re Norbika is megnyerhette volna.Főleg, ha beleveszük azt is, hogy a kézfeje tegnap megsérült, előzetesen kesztyűzni se tudtunk már ma. Ám ő is vállalta a meccset, de szinte végig csak egy kezét használta. Még így is egészen jól bunyózott, de azért ez teljesen más. Amúgy meg Norbi irányított, viszont el kell ismerni, ellenfelének voltak bal-jobbos tiszta ütései. Ám azt is megjegyezném, hogy a végén a másik srác köpködte ki többször a fogvédőjét, vagyis elfáradt, ez látható volt.

    Vasárnap (döntők)

  • 60 kg: Győrösi Sándor (DVSC) - Virbán Martin (Gyöngyös)
  • 75 kg: Söprűs Zsolt (DVSC) - Tallósi Péter (Honvéd)
  • Salánki László: - Győrösi Sanyi ettől a sráctól kétszer kikapott már, de míg első alkalommal simán, a második meccsük már egészen bíztató volt. Továbbra is azt mondom, ha jobban odafigyelne az edzésekre, már előrébb tartana, mivel a tehetség megvan benne. Söprűs Zsolt meccsén bármi lehet, akár nyerhet is.

    Hajrá, srácok, mindent bele!

    - Koppányi Szabolcs -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!