Sport

2014.10.01. 14:46

Alapszabály: végy egy jó kapust!

Debrecen - A debreceni hokisok 1992-ben Orosz kapussal, míg 2014-ben orosz kapussal kezdtek a legjobbak között.

Debrecen - A debreceni hokisok 1992-ben Orosz kapussal, míg 2014-ben orosz kapussal kezdtek a legjobbak között.Orosz Zoltán védte a debreceni jégkorongozók ketrecét 22 évvel ezelőtt, amikor a DAHK - a DHK elődje - első OB I-es szereplésére készült, és a remek kapusról sokszor cikkeztek az újságok.

Több ízben is az ő bravúrjai mentették meg a csapatot a nagyobb zakótól, volt, hogy az egykori CSZKA-kapussal, Farit Zakirovval is egy szinten emlegették. Még akkor is kiemelték a fiatal hálóőr teljesítményét, ha nagyarányú vereséget szenvedett a Debrecen, ezzel jelezve, hogy nem Orosz Zoltánon múlt egy-egy meccs végkimenetele.

- Akkoriban nagyon mostoha körülmények között játszottunk. Gyerekkoromban előfordult, hogy a szülők készítettek lábszárvédőt vagy mezt. Évekig első számú kapus voltam a másodosztályban és az első OB I-es idényben, 1992-ben is én védtem a cívisvárosi hálót. A többi csapathoz képest messze elmaradtak a mi felszereléseink, de ma már minden máshogy működik, és örülök, hogy Debrecenben is beindult egy pozitív folyamat - emlékezett vissza az egykori kapus.

Az orosz medve

Ma Oleg Gyatlov áll a debreceni kapuban, aki a felkészülési mérkőzéseken egyre magabiztosabb játékot nyújtott, majd a MOL Liga első meccsein is megmutatta tudását. A 187 centiméter magas, 106 kilós orosz „mackó” remekül érzi magát Debrecenben.

A huszonegy éves Gyatlov Jekatyerinburgban született és a helyi KHL-es Avtomobiliszt junior csapatában több mint száz alkalommal védte csapata ketrecét. Tavaly a Mologyaja Gvardija Donyeckben játszott, onnan érkezett a DHK-hoz.

- Tetszik a város, már csak azért is, mert sokkal melegebb van itt, mint otthon. Az emberek kedvesek, hamar befogadtak, egyelőre minden nagyon jól alakul. Nem titkolom, szívesen maradnék az egyéves szerződésem lejárta után is, de nem látok bele a jövőbe. Nem érzem azt, hogy én lennék a csapat egyik legjobbja, teszem a dolgom, ami annyiból áll, hogy megakadályozzam az ellenfél gólszerzési lehetőségeit. Nem vagyunk robotok, mindenki kihagyhat néha. Nem állt még össze a csapat, nem jönnek be mindig azok a dolgok, amiket szeretnénk, nekem sem sikerül mindig az, amit eltervezek, de keményen dolgozunk, hogy kijavítsuk a hibákat és minél kevesebb hullámvölgy legyen a játékunkban - értékelt a fiatal kapus.

HBN-PZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!