Sport

2014.09.08. 09:50

Sibalin Flóra vb-bronzérmes

Balatonfüred, Debrecen - Bronzérmet szerzett Sibalin Flóra a balatonfüredi Junior Nyíltvízi Úszó Világbajnokság 7,5 kilométeres versenyében.

Balatonfüred, Debrecen - Bronzérmet szerzett Sibalin Flóra a balatonfüredi Junior Nyíltvízi Úszó Világbajnokság 7,5 kilométeres versenyében.

A DSC-SI hosszútávúszója taktikus versenyzéssel és hatalmas hajrával kaparintotta meg a vb harmadik helyét. Az aranyérem is egy magyar lányé, Kiss Nikolettáé lett.

A viadalon 35-en indultak, s - a hazai szövetség beszámolója szerint - a két magyar versenyző végig az élbolyban haladt. Flóra kitűnő hajrájának és okos versenyzésének köszönhetően 1:32:46.53 órás idővel állhatott fel a dobogóra.

"- Az Európa-bajnokságon megpróbáltam az élre állni, de rá kellett jönnöm, hogy ez nem működik. Nagyon sokat tanultam az ottani versenyből, ezért lehettem most érmes" - mondta a verseny után a Debreceni Sportcentrum – Sportiskola kiválósága. "- Az első hatba szerettem volna kerülni, úgyhogy kimondhatatlanul boldog vagyok ezzel a bronzéremmel" – zárta gondolatait Flóra.

Eredmények:

Junior lányok, 7,5 km:

  • 1. Kiss Nikoletta 1:32:42.27
  • 2. Anasztaszia Azarova (orosz) 1:32:43.73
  • 3. Sibalin Flóra 1:32:46.53
  • - Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft. -

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!