Sport

2014.09.19. 09:13

Nemzetközi versenyen a DHSE fiataljai

Debrecen - Ezen a hétvégén itthon és külföldön, nemzetközi versenyeken lépnek pástra a DHSE-PMD fiataljai.

Debrecen - Ezen a hétvégén itthon és külföldön, nemzetközi versenyeken lépnek pástra a DHSE-PMD fiataljai.

Párbajtőrben szeptember 21-én rendezik a Héraklész Junior Világkupát, amelyen Fekete Laura és Fedor Tamara képviseli a debreceni vívókat. Ám mellettük a DHSE fiatal kardozói is megkezdik a szezont. Leitner Dorka és Urbán Ádám a lengyelországi Koninban, nemzetközi kadét körversenyen vesz részt szeptember 19. és 21. között. Ez a négy versenyző ugyan még nem rendelkezik komolyabb nemzetközi rutinnal, de a sikeréhségük eredményre vezethet.

Hatalmas dolog számunkra, hogy a vívóink ilyen nagy számmal részt tudnak venni a különböző tornákon, hiszen az egy országból induló versenyzők számát limitálják” – mondta Serra Bendegúz, a DHSE-PMD szakmai igazgatója.

A gyerekeknek komoly kvalifikációs versenyeken kellett bizonyítaniuk, amely láthatóan jól sikerült, hiszen akár öt vívónk is ott lehet a válogatottban. A kitűzött cél mindenkinél más. A kardozóknál egyértelműen a hazai ranglista pozíció megőrzése, erősítése. A párbajtőrözőknél a még serdülő korosztályos Fekete Laura kvalifikációja óriási fegyvertény. Neki ez jutalomjáték, hiszen 14 éves létére a 21 évesek nemzetközi mezőnyébe beleszagolhat. Fedor Tamara is csak 17 éves, viszont neki már komolyabb szakmai feladatokat kell megoldania, hogy a jövő szezont a nemzetközi mezőny elején kezdhesse” – beszélt az elvárásokról Serra Bendegúz.

Ugyan ez még csak az első verseny a szezonban, de mind a négy debreceni vívó a magyar válogatottságért küzd, hiszen csak a ranglista első négy helyezettje juthat be korosztálya nemzeti csapatába.

- DHSE-PMD -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!