Sport

2014.09.04. 16:31

Már kiválható a stadionkártya, ami nélkül nem lehet Loki-meccsre menni

Debrecen - Szeptember 15-től kötelező lesz a kártya a szurkolóknak, ami Debrecenben sok előnnyel jár.

Debrecen - Szeptember 15-től kötelező lesz a kártya a szurkolóknak, ami Debrecenben sok előnnyel jár.Muszáj lesz „beállnia a sorba” annak, aki a helyszínen akar szurkolni élvonalbeli futballcsapatának, vagy a magyar válogatottnak, mivel általános szabály, hogy mindenkinek ki kell váltani a klubkártyát, aki szeptember 15. után élőben szeretne meccset nézni. A Magyar Labdarúgó Szövetség rendelkezése szerint a kártya használata a jegyvásárláskor és a belépéskor is kötelező lesz.

Jó a bérlet is

A klubkártya alaptípusa az egyesületekhez kötődik, minden klub egyedi kártyát állít ki. A DVSC-TEVA-nál speciális helyzet alakult ki, ugyanis a klubkártya alapjául a Nagyerdei Stadion kártyája szolgál, ami – ellentétben korábbi hírekkel – alkalmas más stadionokba történő jegyvásárlásra is. – A stadionkártya megszerzése ingyenes, kiváltáskor a vásárló nevét, születési helyét és idejét veszi nyilvántartásba a Nagyerdei Stadiont üzemeltető MSE Kft., mely cég adatkezelőként szigorúan betart minden törvényi előírást, az adatok más szervezetnek nem lesznek hozzáférhetőek – fogalmazott Krecz Tibor, a Nagyerdei Stadion marketingvezetője.

A vezető elmondta, a nagyerdeistadion.hu-n megvásárolt stadionkártya a vásárlást követő 24 óra elteltével átvehető a stadion Állatkert felőli pénztárában. A bérlettel rendelkező ügyfelek előnyös helyzetben vannak, nekik nincs tennivalójuk, ugyanis ők már megadták a szükséges adatokat, így nem szükséges stadionkártyát kiváltaniuk. (A stadionkártyáról bővebb felvilágosítást a nagyerdeistadion.hu, illetve a dvsc.hu honlapon kaphatnak az érdeklődők.)

Futballkártya

A klubkártya egy speciális fajtája az úgynevezett Futballkártya, amelyet az MLSZ bocsát ki azoknak, akik nem kötődnek egyetlen klubhoz, illetve leginkább válogatott mérkőzésekre látogatna ki. A Futballkártyával az összes olyan mérkőzés látogatható, amelyekre a klubkártya kötelező használata vonatkozik. A kártyákat a személyazonosság ellenőrzése miatt csak személyesen lehet átvenni. Az MLSZ által kiadott Futballkártya szeptember elsejétől váltható ki ingyenesen. A jelenlegi állás szerint két budapesti helyszínen biztosan lesz lehetőség Futballkártya kiváltására (TEX Bálna Budapest Rendezvényközpont; TEX Syma Csarnok).

HBN


Miért kell kártya?

A Sporttörvényben foglaltaknak megfelelően kötelező a névre szóló jegykiadás, és a beléptetésnél a személyazonosság ellenőrzése az NBI (OTP Bank Liga), a Magyar Kupa és a magyar férfi A-válogatott mérkőzésein. Az MLSZ rendezésű mérkőzések esetében (Magyar Kupa döntő, Szuperkupa-döntő, Ligakupa-döntő) a szövetség egyedileg hoz döntést a klubkártya használatáról – áll az MLSZ honlapján. A Magyar Labdarúgó Szövetség a klubkártya-rendszer bevezetésével és fejlesztésével a jegyvásárlási folyamat megkönnyítését és felgyorsítását, illetve a szurkolók és a csapatok közötti szorosabb kapcsolattartást szeretné elérni. A klubkártya 2014. szeptember 15. után kötelező lesz a fent említett mérkőzéseken.


A stadionkártyáról

  • pénz tölthető rá a Nagyerdei Stadion pénztáraiban és a büféknél, a nagyerdeistadion.hu-n, illetve okostelefonokon
  • a kártyával gyorsan megvásárolható a meccsre szóló belépő, kifizethető a büfékben vásárolt étel és ital
  • a kártya tulajdonosa más stadionokban a kártya sorszámának megadásával – minden egyéb regisztráció nélkül – vásárolhat jegyet
  • egy személy akkor válthat ki több kártyát, ha a sajátján kívül rendelkezik a többi vásárló nevével, születési helyével és idejével
  • a kártya révén kereskedelmi kedvezmények érvényesíthetőek a Nagyerdei Stadion ősszel megnyíló látogató központjában

  • Bővebb infók

    A stadionkártyáról bővebb felvilágosítást a nagyerdeistadion.hu, illetve a dvsc.hu honlapon kaphatnak az érdeklődők.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!