Sport

2014.09.30. 07:35

Így ülj le megnézni a Bajnokok Ligája 2. fordulóját!

Két hete elrajtolt Európa legrangosabb klubtornája a Bajnokok Ligája. Ugyan a fanyalgók szerint a csoportkör mezőnye felhígult, és a torna elején kevésbé izgalmas mérkőzések kerülnek lebonyolítására (ami részben igazolódott is), de már az 1. fordulóban több érdekességet jegyezhettünk fel.

Két hete elrajtolt Európa legrangosabb klubtornája a Bajnokok Ligája. Ugyan a fanyalgók szerint a csoportkör mezőnye felhígult, és a torna elején kevésbé izgalmas mérkőzések kerülnek lebonyolítására (ami részben igazolódott is), de már az 1. fordulóban több érdekességet jegyezhettünk fel.

A címvédő rajtja

A Bajnokok Ligája 1992-es bevezetése óta még egyetlen csapatnak sem sikerült a címvédés. Most a Real Madridon a világ szeme, mindenki kíváncsian várja, hogy a királyiak képesek lesznek-e megtörni ezt a rossz szériát. Carlo Ancelotti fiai az első mérkőzésen lehengerlő játékkal 5-1-re múlták felül a Baselt, így a 2015-ös finálé helyszínéül szolgáló Berlinig vezető rögös út első állomást könnyedén vették a fehérek.

Madridi ezredesek

Külön fejezetet kell szentelni a Real Madrid–Basel összecsapás 5. hazai találatának, hiszen az utóbbi időben sokat kritizált Karim Benzema történelmi jelentőségű gólt jegyzett. Tudniillik a francia csatár a patinás spanyol egylet 1000., az európai kupaporondon született gólját szerezte. Számunkra kedves emlék, hogy a 200. ilyen találat Puskás Ferenc nevéhez fűződik.

Stílusos belépő

A Porto habkönnyű győzelmet aratott a Bate Boriszov ellen, a kék-fehérek 6-0-ra intézték el a fehérorosz bajnokot. A gólok felét az algériai válogatott Jaszin Brahimi szerezte, ami azért is kiemelendő, mert ez volt a támadó első mérkőzése a Bajnokok Ligájában. Brahimi a torna történetének 8. olyan játékosa, aki 3 góllal debütált.

Az újoncok szereplése

Két olyan gárda van a 32-es mezőnyben, amelyek korábban még nem voltak tagjai a BL mezőnyének. Az első bálozók debütálása nem sikerült emlékezetesre, hiszen a Malmö a Juventus vendégeként maradt alul, míg a bolgár bajnok Ludogorets az utolsó pillanatokban bekapott gólja miatt maradt pont nélkül Liverpoolban.

Dávid vs. Góliát

Ha csak a pénzügyi lehetőségeket vesszük figyelembe, gyakorlatilag esélytelenként várta a Malmö a Juventus elleni összecsapást. A Transfermarkt adatai szerint a svéd csapat keretének összértéke alig haladja meg a 12 millió eurót, ezzel szemben a Zebrák játékosainak összértéke 329 millió euró. Külön érdekesség, hogy a Juve két legdrágább labdarúgóját Pogbát, illetve Vidalt 40-40 millióra taksálja a portál, így kis túlzással kijelenthető, hogy egymaguk többet érnek, mint a skandináv csapat egésze.

Amit ne hagyj ki!

Kedden a Barcelona párizsi vendégjátéka ígérkezik kihagyhatatlan 90 percnek. A katalán csapat remekel Luis Enrique irányításával, az elmúlt szezonban sokat kritizált hátsó alakzat még nem kapitulált a szezonban. Eközben a PSG bukdácsol a francia bajnokságban, bár ők sem szenvedtek még vereséget a 2014-2015-ös idényben, de a 8 bajnokijuk alkalmával ötször is megosztoztak a pontokon soros riválisukkal. A spanyol, illetve olasz bajnok összecsapása mindig pikánsnak ígérkezik. Szerdán az Atlético Madrid látja vendégül a Juventust, a mindig pokoli hangulatú Vicente Calderón stadionban. A hazaiaknak égető szükségük van a három pontra, hiszen vereséggel rajtoltak.


A KEDDI PROGRAM

Bajnokok Ligája, csoportkör, 2. forduló:

E csoport:

CSZKA Moszkva (orosz)-Bayern München (német) 18.00

Manchester City (angol)-AS Roma (olasz) 20.45

F csoport:

Paris Saint-Germain (francia)-FC Barcelona (spanyol) 20.45

APOEL (ciprusi)-Ajax Amsterdam (holland) 20.45

G csoport:

Sportin Lisboa (portugál)-Chelsea (angol) 20.45

FC Schalke 04 (német)-Maribor (szlovén) 20.45

H csoport:

Sahtar Donyeck (ukrán)-FC Porto (portugál), Lviv 20.45

BATE Boriszov (fehérorosz)-Athletic Bilbao (spanyol) 20.45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!