Sport

2014.09.04. 10:21

Dobogós visszatérésre számít

Debrecem - A korábbi junior világbajnoki döntős Fekete Sándor úgy döntött, megméretteti magát az ob-n.

Debrecem - A korábbi junior világbajnoki döntős Fekete Sándor úgy döntött, megméretteti magát az ob-n.

Egy éves kényszerszünetet követően idén újra harcba szállnak a salakmotorosok a magyar bajnoki címért. Az országos bajnokság három fordulóból áll majd, melynek első viadalát Debrecenben rendezik szombaton 16 órától.

A derbi egyik érdekessége, hogy Adorján Zoltánt követően ismételten köszönthetünk egy nagy visszatérőt az oválpályák világában, nevezetesen Fekete Sándort. A 33. életévében járó debreceni sportoló remekül kezdte karrierjét, hiszen többek között kétszer szerepelt junior világbajnoki döntőben, illetve 1998-ban (17 évesen) magyar bajnoki bronzérmet szerzett. Fekete stílusos motorozásával és látványos egykerekezéseivel a közönség egyik nagy kedvence volt. Évekkel ezelőtt felhagyott a versenyszerű speedway-jel, ám most úgy döntött, újra megméretteti magát.

Nem lehet abbahagyni

– Rájöttem, a salakmotorozást nem lehet abbahagyni, csak szüneteltetni. Amíg mozog egy salakos, addig visszaül a versenymotorra. Idén Nagyhalászban megépült a pálya, ahol először motorozgattunk, utána edzegettünk, aztán már startgépes tréningeken nyúztuk egymást, s addig-addig spannoltam magam, hogy azt éreztem, újra versenyeznem kell! Egyszerűen nem bírok magammal, újra érezni akarom, milyen, amikor versenyen csapódik fel a startszalag – vázolta az újrakezdés körvonalait Fekete Sándor. A salakos elmondta, a családja nem igazán örül a felvetésnek, hiszen műtött derékkal már nem olyan egyszerű a versengés, ám a korábbi bajnoki dobogós emlékeztetett, salakmotoron még soha nem tört csontja.

De vajon mire lehet képes az egykori kedvenc a több éves kihagyás után ? – A motorjaim összeálltak, az erőnlétem jó, csak a startjaimon kell még csiszolni, és minden rendben lesz. Úgy érzem, képes leszek meglepetést okozni, célom, hogy a dobogón végezzek – mondta határozottan Fekete Sándor.

HBN-BN

14 év alatt ingyenes

A szombaton 16 órakor kezdődő versenyt a 14 éven aluli gyermekek ingyen tekinthetik meg. A belépő 2000 fortintba kerül, s csak a verseny napján, a helyszínen lehet megvásárolni.


Debrecen - Egy év kihagyás után idén újra megrendezik a salakmotoros egyéni magyar bajnokságot, a három viadalból álló sorozat első fordulójának Debrecen ad otthont szombaton 16 órától. A lebonyolítási szisztéma értelmében 12 vaspapucsos küzd 15 futamon keresztül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!