Sport

2014.09.12. 15:30

Amennyit engednek

Debrecen - A Loki mentálisan rendben van, és győzelemre készül a baranyaiakkal szemben.

Debrecen - A Loki mentálisan rendben van, és győzelemre készül a baranyaiakkal szemben.

A Pécsi MFC elleni derbivel folytatódik a DVSC-TEVA számára az OTP Bank Liga szombaton 14.30-tól a Nagyerdei Stadionban (a találkozót élőben közvetítjük).

Mint ismert, a válogatott szereplése miatt bajnoki szünet volt, a Loki legutóbb augusztus 31-én lépett pályára NB I-es meccsen, a hatodik fordulóban 1–1-es döntetlent ért el a DVTK ellen. Nem maradtak azért mérkőzés nélkül a debreceniek az elmúlt időszakban sem: szerdán a Magyar Kupa második fordulójában 6–0-s sikert aratva a Mórahalommal szemben kiharcolták a továbbjutást. – Mindenképp erőt adhat az MK-győzelem annak ellenére is, hogy alacsonyabb osztályú gárda ellen játszottunk. Kiváló volt a csapatszellem, mindenki odatette magát, ami jó alapja lehet a szombati összecsapásnak – vélekedett Tisza Tibor, a Mórahalom elleni hatodik gól szerzője.


[poll id="769"]


A DVSC csatárát arról is megkérdeztük, mit gondol, jót tett-e együttesének a kis pihenő. – Eddig sem volt nagy baj a csapattal. Nyilván kihatott a teljesítményünkre az utóbbi időben, hogy több fronton kellett helytállnunk, megviselt minket, hogy búcsúztunk a nemzetközi porondtól, de mentálisan kipihentük magunkat, készen állunk, hogy bizonyítsunk! – mondta határozottan a cívisvárosiak támadója, aki nemrég még Achilles-ín gyulladással bajlódott. – Szerencsére már panaszmentes vagyok, a rehabilitációs edzőnkkel, Dankó Mihállyal készültem egy ideig, azonban immár a csapattal tréningezhetek. Örülök, hogy betaláltam a kupameccsen, azon vagyok, hogy egyre jobb formába kerüljek és segítsem együttesem.

Dominálni

A Loki szombati riválisa a tabella 14. helyén áll jelenleg, három vereségük mellett eddig háromszor értek el döntetlen a pécsiek. – Azt hiszem, jól járt a Pécs, hogy megszerezte tőlünk Polekszicset, akivel erősítést jelent Véber György társaságának. Nem sok veszítenivalójuk van, szinte minden mindegy alapon játszhatnak, mert tudják, hogy a Nagyerdei Stadionból nem szégyen vereséggel hazatérni. Biztosan próbálnak majd támadólag fellépni, de hogy mit tudnak produkálni az attól függ, mi mennyit engedünk nekik. Dominálnunk kell, és koncentráltnak lenni, főként a helyzeteknél. Tisztában vagyunk vele, hogy jó játék és eredmények kellenek ahhoz, hogy sok szurkoló jöjjön ki buzdítani minket, magunkért, és értük is hajtani fogunk! – jelentette ki Tisza, aki a két egylet tavaszi találkozóján büntetőből szerezte meg a DVSC győztes találatát.

A Loki és a Pécs egyébként 53. alkalommal küzd meg egymással az NB I-ben, a hajdúságiak eddig hússzor jártak sikerrel, és tizennégyszer ikszeltek a felek. A mérkőzést Erdős József vezeti majd, segítői Bozó Zoltán és Becséri Gergely lesznek.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!