Sport

2014.08.10. 11:36

Zsidai László eldöntötte

Hazai debütáló meccsén megszerezte első bajnoki győzelmét a Loki a Puskás Akadémia ellen.

Hazai debütáló meccsén megszerezte első bajnoki győzelmét a Loki a Puskás Akadémia ellen.

Két idegenbeli mérkőzést követően hazai környezetben is bemutatkozhatott a DVSC-TEVA az OTP Bank Ligában: a debreceni piros-fehérek a Puskás Akadémia csapatát látták vendégül a Nagyerdei Stadionban. Egyik alakulat sem kezdte jól a pontvadászatot, mindkét fél egy döntetlen mellett egy vereséget szenvedett a szombati összecsapásig.

Centenárium

Kondás Elemér 100. élvonalbeli mérkőzésén dirigálta a Lokit, s nem volt könnyű helyzetben a szakvezető, hiszen Szakály Péter, Mészáros Norbert és Rene Mihelic sérülés miatt nem állt rendelkezésére. Ellenben Kulcsár Tamás visszatért a gárdába, s ott volt a kezdők között Selim Bouadla is, akit fegyelmezetlenségei miatt kiállítottak Boriszovban a BL-selejtezőn. Természetesen a szurkolókat leginkább az foglalkoztatta, hogy a BL-kiesés okozta sokkot mennyire heverték ki a kedvencek.

A találkozó egy hatalmas felcsúti ziccerrel indult, Lencse egyedül vihette a labdát Polekszics kapujára, ám sokáig kivárt, így Morozov egy remek becsúszással megakadályozhatta a gólszerzést. Válaszként Kulcsár került helyzetbe, s ha pár méterről nem az alsó, hanem a felső sarkot veszi célba, akkor Danilovics nem hárított volna. A folytatásban a Debrecen uralta a játékot, aminek a 34. percben meglett az eredménye: Kulcsár középre adott labdáját Bódi átlépte, a jobb szélen érkező Zsidai pedig mintegy 20 méterről jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot (1–0).

Kézben tartották

A szünetben a vendégek szakvezetője, Benczés Miklós változtatott, támadóbb szellemű csapatot küldött pályára, már két ékkel próbálkoztak – ám az idő múlásával egyértelművé vált, ez a módosítás igazából nem sokat változtatott a helyzetükön. A DVSC kézben tartotta a meccset, nagyobb lehetőségeik is a hazaiaknak voltak. A találkozó egyik legszebb jelenete volt, amikor Varga jobb külsővel Bódi elé varázsolta a játékszert, ám a gól elmaradt, mivel a szélső 15 méterről a kapu mellé lőtte a játékszert. A 89. percben is Bódi volt az egyik főszereplő: Korhut bal oldali beadását a középpályás rosszul találta el, ám a labda pont így lett jó Zsidainak, aki 6 méterről fejjel szerzett gólt (2–0).

A 2–0-s sikerrel megszerezte idei első bajnoki győzelmét a DVSC, ráadásul ez a diadal mindenképpen jót tehet a lokisták önbizalmának, amire nagy szükség lesz az elkövetkezendő időkben, hiszen szerdán Szekszárdon Magyar Kupa-meccs, szombaton Újpesten bajnoki, majd augusztus 21-én Bernben Európa Liga-összecsapás vár a cívisekre.

HBN


Tények

DVSC-TEVA – Puskás Akadémia 2-0 (1-0)

Nagyerdei Stadion, 5100 néző. Vezette: Fábián (Dr. Varga Zs., ifj. Varga G.)

DVSC: Polekszics – Jovanovic, Morozov, Brkovics, Korhut – Bódi, Zsidai, Varga J., Bouadla (Vadnai 46.) - Kulcsár (Seydi 91.), Tisza (Sidibe 60.)

Puskás Akadémia: Danilovics – Szélesi, Vaszicsku (Kelic 58.), Tamás, Gohér – Tóth B. – Czvitkovics (Tischler 46.), Szakály D., Papp M. (Polonkai 46.), Denkovics - Lencse

Gól: 1-0 Zsidai (34.), 2-0 Zsidai (89.)

Sárga lap: Vaszicsku (54.), Jovanovic (58.)


Mesterszemmel

Kondás Elemér: - Nem az volt a fontos, hogy a századik bajnokin ültem a Loki kispadján, hanem az: három pontot gyűjtöttünk. Több szempontból is kellett ez a siker. Egyrészt a bajnokság miatt, hogy ne szakadjunk le, másrészt érzelmi szempontból, hiszen a BL-kiesés mindenkit megviselt. Az elején ránk ijesztett a Puskás Akadémia, mert kétszer kilépett, de utána nekünk voltak helyzeteink. Végig uraltuk a mérkőzést, nem éreztem, hogy veszélyben forgott volna a győzelmünk. Jól futballoztak a srácok, koncentráltak játszottak. Megérdemelten nyertünk. Ami Selimet illeti, azért cseréltem le a szünetben, mert láttam rajta, hogy még nem tette túl magát a kedden történteken.

Benczés Miklós: – A Debrecen megérdemelten tartotta itthon a három pontot. Számunkra kedvezően indulhatott volna a találkozó, hiszen volt két nagy helyzetünk az elején, de utána annyi hibát vétettünk, amivel magunkra húztuk az ellenfelet, ez magabiztosságot adott neki, ráadásul veszélyes kontrákat tudott indítani. A második félidőben kétékes játékra váltottunk, azt kértem, gyorsabban rugdossuk fel a labdát a támadóink elé, ez sajnos nem valósult meg, emiatt is van hiányérzetem. Gratulálok a Debrecennek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!